My Kingdom is de ‘nieuwe’ game van Chillingo
Redactie

Afgelopen week is de game ‘My Kingdom’ in de App Store verschenen. Deze applicatie is uitgebracht door Chillingo. Het spel is eigenlijk niet geheel nieuw, want Chillingo heeft het spel ‘Merchant’ als basis gebruikt. Deze applicatie hebben we eerder als eens mogen previewen van de originele, Nederlandse ontwikkelaars. Het nieuwe spel ‘My Kingdom’ is dus eigenlijk ‘Merchant’, maar dan nog beter.

Speel met je eigen locatie

My Kingdom is een spel waarbij je huidige locatie een grote rol speelt. Op basis van deze gegevens, wordt je plaats bepaald in de virtuele wereld bepaald. Op je scherm zie je altijd negen vakjes met verschillende plaatjes. Deze plaatjes staan voor grondstoffen, gebouwen of dorpen. Als je van locatie verandert, zal je elke keer andere gebieden zien. Je kan bepaalde gebieden claimen, bebouwen of zelfs aanvallen.

Het doel en de opbouw van het spel kan je in zijn geheel terug lezen in ons preview van het oude spel ‘Merchant’. Natuurlijk zijn er in ‘My Kingdom’ enkele andere spelmogelijkheden, maar de essentie van het spel is nog steeds hetzelfde.

Merchant Kingdom (AppStore Link) Merchant Kingdom
Ontwikkelaar: Oberon Interactive
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.