Apple brengt Muziekmemo’s-app uit voor muzikanten

Wouter Nijsen
20 januari 2016, 18:52
2 min leestijd
Apple brengt Muziekmemo’s-app uit voor muzikanten
Muziekmemo's

Muziekmemo's

Gratis

Reviewscore

7,5

Muziekmemo’s is een nieuwe app van Apple gericht op muzikanten. Met de app kun je muzikale ideeën en vlugge deuntjes opslaan.

Lees verder na de advertentie.

Muziekmemo’s van Apple

Naast een update voor de uitgebreide muziek-app GarageBand, heeft Apple vandaag ook Muziekmemo’s uitgebracht. Het is een app waarmee je gemakkelijk muziek kunt opnemen, wanneer je bijvoorbeeld een tof idee te binnen schiet of je gewoon iets wilt opslaan. De applicatie is uitgebreider dan de Dictafoon-app, die standaard op elk iOS-apparaat geïnstalleerd staat, maar wel een stuk simpeler dan GarageBand.

Wanneer je Muziekmemo’s voor het eerst opstart, valt direct het fraaie uiterlijk op. De app maakt gebruik van donkere kleuren en heeft maar een aantal knoppen. In het midden vind je een cirkel, waar je op drukt om te beginnen met opnemen. Met dezelfde knop zet je de opname ook weer stil. Bovenin vind je drie knopjes, met aan de linkerkant de automatische modus. Die is handig, want wanneer de optie is ingeschakeld hoef je nergens op te drukken om muziek op te nemen. De Muziekmemo’s-app start automatisch wanneer geluid wordt geregistreerd.

Met het knopje bovenin vind je alle opnames terug en de button aan de rechterkant toont de toonhoogte. Ben je klaar met de app, dan kun je de opname een titel en een aantal trefwoorden geven. Zo vind je ze gemakkelijk terug naarmate je de app meer gebruikt. Muziekmemo’s werkt overigens standaard met iCloud Drive, waardoor opgeslagen ideeën over al je iOS-apparaten worden gesynchroniseerd.

Je kunt de memo’s ook delen met vrienden via e-mail of ze openen in GarageBand om uitgebreider te werken met extra instrumenten. Handig is de optie om ideeën naar de Mac te exporteren, zodat je ze bijvoorbeeld in het programma Logic Pro X kunt bewerken.

Muziekmemo’s downloaden

De Muziekmemo’s-app staat gratis in de App Store en is via onderstaande link te downloaden. De app weegt 122MB en werkt op alle apparaten met iOS 9.1 of nieuwer.

Muziekmemo's

Apple

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu