Placeholder

Muziek maken is leuk en voor vele ontspannend. Dankzij de iPhone app Figure kan nu echt iedereen muziek maken.

De creatieve ontwikkelaar Propellerheads heeft weer iets nieuws gelanceerd; Figure.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De applicatie maakt het mogelijk om in luttele minuten een ritmische melodie te maken. Hoe a-muzikaal je ook bent, de applicatie zorgt ervoor dat je binnen het ritme blijft en de juiste toonsoorten op het juiste moment gebruikt.

Ondanks deze hulpfunctie kun jij je eigen melodie, geheel persoonlijk, samenstellen.

Bediening

Het bedienen van de app gaat, net zoals bij de meeste iPhone apps, zeer intuïtief. Je kunt aan de hand van balken en schijven bepalen welk instrument op welk moment op de voorgrond moet zijn. Hoeveel seconde ieder fragment mag duren en welke soort beat erin komt.

Voor wie?

De applicatie is bedoeld voor mensen die van muziek houden, niet voor professioneel gebruik. Ondanks dat de applicatie niet professioneel gebruik gebouwd is zijn er mogelijkheden genoeg om goede muziek te maken.

Helaas ontbreekt er nog een functie in de app waarmee je de gemaakte muziek kunt opslaan of delen met social media. Verder werkt de applicatie soepel en  snel. Er zijn talloze functies en mogelijkheden die allemaal de moeite waard zijn.

Figure is voor  €0,79 te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.