Music Quiz laat de tijden van de klassieke iPod herleven
Gijs Ettes

Music Quiz, de klassieke iPod-game waarbij het de bedoeling was om liedjes uit je eigen muziekbibliotheek te raden, heeft nu in opgefriste vorm zijn weg naar de App Store gevonden. Oude tijden herleven.

Music QuizDe iPod is inmiddels een nicheproduct geworden voor Apple, maar een decennium geleden – ruim voor de release van de eerste iPhones en iPads – maakte de muziekspeler furore in de wereld van gadgets. Of althans in mijn vriendenkring. Veel meer dan muziek afspelen (en in een later stadium foto’s en video’s tonen) konden de eerste iPods niet, maar toch was er één game die in ieder geval veel van mijn tijd opslokte: Music Quiz. Via het hoofdmenu kon je de game starten, waarna je zo snel mogelijk moest raden welk nummer er elke ronde werd afgespeeld. Hoe sneller je scrolde naar de juiste titel, des te hoger de score.

‘Music Quiz – Do you know your music’ kopieert dat concept en gooit er een iOS 7 sausje overheen. Je kunt in de app kiezen of je nummers, artiesten of albumtitels wilt raden en vervolgens kun je de game direct starten. Bij ‘Stats’ zie je hoe je gepresteerd heb in de afgelopen pogingen, maar een Versus-mode ontbreekt helaas. Ook kun je het in Music Quiz niet online of tegen anderen opnemen; wat ons betreft een gemiste kans.

Toch is de game een geinig tussendoortje voor wie beter wil worden in het onthouden van muzikale namen en titels. Music Quiz kost 89 cent en is via onderstaande link te downloaden.

Music Quiz: Know Your Library?

Zach McGaughey

€ 1,09 via App Store

Music Quiz: Know Your Library?
Music Quiz: Know Your Library?
Music Quiz: Know Your Library?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.