Handige app Music Center toont al je muziek in het Berichtencentrum

9 december 2014, 17:16
2 min leestijd
Handige app Music Center toont al je muziek in het Berichtencentrum

Met Music Center heb je supersnel toegang tot de muziek die je op de iPhone hebt staan. Het is echter maar de vraag hoe lang je de widget kan gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Music Center

Het is simpel en gemakkelijk om muziek op je iPhone af te spelen, maar als je even een ander nummer wil opzetten, moet je eerst je iOS-device ontgrendelen, de Muziek-app opstarten en dan op zoek gaan naar het nummer. Als dat teveel handelingen zijn, is Music Center misschien een uitkomst.

Music Center is een app die alleen een widgetfunctie heeft. De app maakt het mogelijk dat alle nummers uit je Muziek-app gepresenteerd worden in een widget in het Berichtencentrum. Zodoende is het mogelijk om altijd snel een ander nummer op te zetten, zelfs als je iPhone vergrendeld is. Veeg gewoon vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om het Berichtencentrum te openen en je kiest de muziek.

Daarvoor moet je Music Center eerst toestaan in het Berichtencentrum. Nadat je de app hebt gedownload, open je het Berichtencentrum en scroll je naar beneden, waar je op Wijzig tikt. Druk op het groene plus-knopje voor Music Center en de widget is toegevoegd.

music center

Handige widget

Met de gratis versie van de apps kun je door op de pijltjes boven- en onderin de widget te tikken door je muziek bladeren. Je kan in de app zelf kiezen hoe de muziek gepresenteerd wordt: op alfabetische volgorde van nummers, op artiestennaam, op albumnaam of in een lijstje van playlists. Koop je Music Center Pro voor 89 cent, dan ben je van reclame af en kun je gewoon scrollen door met je vinger te vegen.

Muziek kiezen vanuit een widget is een snelle en handige manier voor mensen die vaak gebruikmaken van de Muziek-app. De grote vraag is nu: mag dit van Apple? De laatste tijd heeft het bedrijf namelijk al een aantal widgets en apps gewaarschuwd omdat ze niet pasten in de – wat vage – regelgeving van Apple.

Music Center downloaden

Music Center staat gratis in de App Store. Voor de installatie moet je iOS 8 geïnstalleerd hebben, ook is 13,3MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu