VLC update voorziet multimedia-app van nieuw design en betere integratie

Gijs Ettes
21 januari 2014, 10:16
1 min leestijd
VLC update voorziet multimedia-app van nieuw design en betere integratie

De multimedia-app VLC, die bekendstaat om te kunnen gaan met vrijwel elk populair bestandsformaat, is voorzien van een update die handige functies toevoegt en een design dat beter past in iOS 7.

Lees verder na de advertentie.

Vernieuwingen in VLC update

VLC update

De VLC update introduceert een hele waslijst aan vernieuwingen, waarvan de plattere en strakkere interface de eerste is die opvalt. De gebruikersinterface is nu overzichtelijker, maar niet zo ingrijpend dat je de weg kwijtraakt.

Verder voegt de update die opties toe om bestanden van Google Drive te downloaden en video’s en muziek vanaf je Dropbox-account te streamen. Ook zijn er nieuwe multitouch-gebaren om door de app te navigeren en is de bibliotheek voor muziek en tv-shows verbeterd. Daarnaast is er nu een tutorial die je wegwijst maakt in de app, worden er nog meer (streaming) videoformaten ondersteund en kun je VLC beveiligen met een code.

VLC lange tijd niet te downloaden

VLC, ook wel bekend onder de namen VLC media player of VideoLAN Client, is een open-source mediaspeler die is voorzien van een groot aantal audio- en videocodecs en ondersteuning voor dvd’s, blu-rays en streaming video. Het fijne aan het programma is dat het vrijwel elk bestandsformaat ondersteunt. Ook is het eenvoudig om ondertitels toe te voegen en de instellingen te tweaken.

Voor veel gebruikers was het dan ook een grote teleurstelling toen de app jaren lang niet in de App Store beschikbaar was. Na een afwezigheid van 30 maanden was VLC for iOS medio vorig jaar gelukkig weer te downloaden. Voor de app heb je iOS 6.1 of hoger nodig en 24,6MB aan vrije ruimte op je iPhone.

→ Op zoek naar meer? Bekijk dan ons overzicht met de populairste nieuwe iPhone apps!

VLC media player

VideoLAN

Gratis via App Store

VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
VLC media player
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu