MUJO: toffe puzzelgame is gratis App van de Week
Wouter Nijsen

Elke week kiest Apple de gratis App van de Week en deze keer is dit MUJO geworden. De game pakt een simpel concept en geeft hier een eigen, unieke draai aan.

Puzzelen met een twist

MUTOOp het eerste gezicht lijkt MUJO op de zoveelste simpele puzzelgame die het niet moet hebben van zijn originaliteit. Niets is echter minder waar, want MUJO maakt puzzelen leuk door er een twist aan te geven. Het verbinden van blokjes doe je namelijk niet alleen voor het scoren van punten, maar ook voor het creëren van aanvallen. Deze gebruik je om vijanden, die je tijdens het spelen bovenin het scherm ziet, te verslaan.

Tijdens het spelen zie je een aantal verschillende blokken, maar op de rode en gele dien je het meest te letten. Combineer de rode blokjes en je krijgt een aanval tot je beschikking, zodat je de vijand(en) schade kan aandoen. Gele blokjes dienen als verzamelpunten waarmee je je personage kunt upgraden.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je even uit je flow bent of dat er geen combinaties meer zijn te vinden. Het is dan handig om op de UP-knop te drukken, zodat het speelveld van een nieuwe laag blokken wordt voorzien. Vaak zie je dan nieuwe oplossingen, al kan het handig zijn om de knop meerdere keren te gebruiken. De game heeft door wanneer je even vast zit en geeft op basis daarvan suggesties, maar het is natuurlijk leuker om zelf te spelen.

MUJO Downloaden

MUJO is tot en met volgende week donderdag gratis in de App Store of via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie is iOS 6 of hoger en 60MB aan vrije opslagruimte vereist.

MUJO

Oink Games Inc.

8 (1 reviews)
Gratis via App Store

MUJO
MUJO
MUJO
MUJO
MUJO

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.