Goed nieuws voor filmliefhebbers: Mubi krijgt Apple TV-app

Rutger Otto
24 december 2015, 14:16
2 min leestijd
Goed nieuws voor filmliefhebbers: Mubi krijgt Apple TV-app
MUBI: Exclusieve Films

MUBI: Exclusieve Films

Gratis

Reviewscore

8,5

Mubi is een dienst die het iets anders doet dan de Netflixen van deze wereld. Nu is de app ook beschikbaar op de nieuwe Apple TV.

Lees verder na de advertentie.

Mubi Apple TV app

“Jullie hebben erom gevraagd en nu is het zover: Mubi is op de Apple TV“, dat schrijft de videodienst in een mail naar zijn gebruikers. “Je kunt nu naar Mubi kijken op welk scherm je maar wilt.”

Mubi is een een dienst waarmee je films kan streamen, maar het kiest een heel andere richting dan zijn concurrenten zoals Netflix of Videoland. Je vindt er geen duizenden films, maar slechts dertig. Elke dag verdwijnt er een film van de dienst, maar er komt er altijd één voor terug. Zo is er altijd een overzichtelijke selectie (uitgekozen door samenstellers van Mubi) waaruit je kunt kiezen.

mubi apple tv

Voor echte liefhebbers

Mubi wordt gezien als een dienst voor echte filmliefhebbers. Je vindt er geen grote blockbusters, hoewel je er her en der wel bekende films vindt. Mubi is er juist voor liefhebbers van film die hun horizon willen verbreden. Je vindt er klassiekers zoals 12 Angry Men, maar ook buitenlandse films als Cidade de Deus. Ook komen er zowel korte als langere werken voorbij.

De app is gratis te downloaden, maar om gebruik te maken van het aanbod betaal je vijf euro per maand. In Nederland is het aanbod anders dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat Mubi helemaal is aangepast op ons land. Veel Engelstalige films hebben geen Nederlandse ondertitels en buitenlandse films doen het vaak met Engelse ondertiteling. Alsof je naar een internationaal filmfestival gaat in je eigen huiskamer.

iOS-app

Mubi heeft ook een aantrekkelijke app voor iOS. Daarmee kun je video’s ook naar een Chromecast op de tv streamen. Handig aan de app is dat je films kunt downloaden, zodat je ze offline kunt bekijken.

Lees ook: de 6 beste videodiensten voor iOS

MUBI: Exclusieve Films

MUBI, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen