Apples overstap-app Move to iOS nu beschikbaar voor Android

Apple gaat het gemakkelijker maken voor Android-gebruikers om over te stappen naar iOS. De Android-app ‘Move to iOS’ is namelijk beschikbaar gemaakt, waarmee gebruikers ‘draadloos en veilig’ allerhande data kunnen verplaatsen naar een iPhone.

Move to iOS: gemakkelijk overstappen

Het viel al eerder te lezen op Apples informatiepagina van iOS 9. Met Move to iOS kun je in een handomdraai al je contacten, berichten, foto’s, video en bladwijzers overzetten van een Android-toestel naar een iPhone. Hetzelfde geldt voor e-mail-accounts, agenda’s, achtergronden, rechtenvrije muziek en boeken.

Move to iOS kan geen Android-apps en app-data overzetten, maar geeft wel suggesties voor (betaalde) apps die jij gebruikt en die ook beschikbaar zijn in de App Store. Is dat niet het geval, dan worden goede alternatieven gegeven. De meeste apps zijn echter voor zowel Android als iOS beschikbaar, dus gewoon te downloaden.

De Move to iOS-app is inmiddels beschikbaar in Google Play, de app-winkel van Android. De applicatie werkt met alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

move to ios app

Overigens is er op dit moment ook al een adviespagina van Apple voor Android-gebruikers die willen overstappen. Die geeft tips voor het verplaatsen van foto’s, muziek, documenten en andere bestanden. De pagina geeft tips voor het verplaatsen van foto’s, muziek, documenten en andere bestanden.

Daarnaast wordt beschreven hoe je je e-mailadres en de bijbehorende contacten, agenda en notities koppelt. Daar kun je volgens Apple de standaard mail-app, een app van een derde partij of een sociaal netwerk voor gebruiken. De stappen moeten wel nog handmatig doorlopen worden.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.