Apples overstap-app Move to iOS nu beschikbaar voor Android

Gijs Ettes
16 september 2015, 18:45
1 min leestijd
Apples overstap-app Move to iOS nu beschikbaar voor Android

Apple gaat het gemakkelijker maken voor Android-gebruikers om over te stappen naar iOS. De Android-app ‘Move to iOS’ is namelijk beschikbaar gemaakt, waarmee gebruikers ‘draadloos en veilig’ allerhande data kunnen verplaatsen naar een iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Move to iOS: gemakkelijk overstappen

Het viel al eerder te lezen op Apples informatiepagina van iOS 9. Met Move to iOS kun je in een handomdraai al je contacten, berichten, foto’s, video en bladwijzers overzetten van een Android-toestel naar een iPhone. Hetzelfde geldt voor e-mail-accounts, agenda’s, achtergronden, rechtenvrije muziek en boeken.

Move to iOS kan geen Android-apps en app-data overzetten, maar geeft wel suggesties voor (betaalde) apps die jij gebruikt en die ook beschikbaar zijn in de App Store. Is dat niet het geval, dan worden goede alternatieven gegeven. De meeste apps zijn echter voor zowel Android als iOS beschikbaar, dus gewoon te downloaden.

De Move to iOS-app is inmiddels beschikbaar in Google Play, de app-winkel van Android. De applicatie werkt met alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

move to ios app

Overigens is er op dit moment ook al een adviespagina van Apple voor Android-gebruikers die willen overstappen. Die geeft tips voor het verplaatsen van foto’s, muziek, documenten en andere bestanden. De pagina geeft tips voor het verplaatsen van foto’s, muziek, documenten en andere bestanden.

Daarnaast wordt beschreven hoe je je e-mailadres en de bijbehorende contacten, agenda en notities koppelt. Daar kun je volgens Apple de standaard mail-app, een app van een derde partij of een sociaal netwerk voor gebruiken. De stappen moeten wel nog handmatig doorlopen worden.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu