Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Vooruit met de geit: beklim een berg in Mountain Goat Mountain

Rutger Otto
19 juli 2015, 13:29
2 min leestijd
Vooruit met de geit: beklim een berg in Mountain Goat Mountain

In Mountain Goat Mountain probeer je een geit zo hoog mogelijk een uit blokken bestaande berg op te laten springen. Een verrassend leuk spel; nieuw in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Met een geit de berg op

Game-ontwikkelaar Zynga ken je waarschijnlijk van games als FarmVille, Draw Something of Words With Friends, maar nu is er een verse game: Mountain Goat Mountain. En dat zou best eens een nieuw succes kunnen worden.

In Mountain Goat Mountain heb je de controle over een berggeit. De bedoeling is simpel: zo ver mogelijk die berg op komen. Dat doe je door te tikken en/of te swipen, afhankelijk van wat jij het fijnst vindt spelen. Dat kun je overigens veranderen in de instellingen.

Natuurlijk is het niet zo simpel. De berg is van schuin bovenaf te bekijken en ingedeeld in blokken. Op blokken met gras kun je staan, stenen blokken verkruimelen als je erop springt, water leidt tot verdrinking en in een gat springen betekent eveneens game over. Onderweg word je ook nog gehinderd door bliksem, rollende stenen, boomstronken en meer. Oh, en je moet zorgen dat je genoeg gras eet zodat je niet verhongert tijdens de klim.

Verschillende geiten, andere bergen

Bij elke sprong omhoog komt er een puntje bij in de topscore. Dat werkt hetzelfde als Crossy Road, een game waar ze bij Zynga waarschijnlijk goed naar gekeken hebben. Tijdens het spelen pik je namelijk munten op (die je ook na een aantal minuten krijgt), waarmee je nieuwe geiten kan ontgrendelen. In veel gevallen verandert daardoor ook het level. Zo komen er bij de eenhoorn-geit regenbogen achter je sprongen en verandert het water in paarse glitterstroming. Bij de samurai-geit staan overal de bomen in roze bloei.

Het vrijspelen van deze geiten maken dat je doorspeelt, want je wil graag weten hoe het volgende geitje eruit ziet en hoe dat de berg beïnvloedt. Je kunt de geiten ook kopen voor een euro per stuk, maar door veel te spelen, kun je er heel veel vrijspelen. Niet alles werkt nog vlekkeloos in de app. Soms tik je verkeerd of is niet duidelijk waar een grote sprong (via een springplank) heen gaat. Ook werken de ranglijsten nog niet.

Download Mountain Goat Mountain

Mountain Goat Mountain is in elk geval een leuk spelletje, al is de vraag hoe lang het leuk blijft, omdat er op geiten na weinig afwisseling in de gameplay zit. De game is gratis en dwingt je niet te betalen, dus probeer het zelf.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu