Met Mountain doe je wat een berg doet: niets

1 juli 2014, 14:07
2 min leestijd
Met Mountain doe je wat een berg doet: niets

Mountain is een abstracte bergsimulator waarin je absoluut niets hoeft te doen. Gemaakt door degene die in de film Her het holografische spel maakte waarin hoofdrolspeler Joaquin Phoenix met handbewegingen een vloekende alien bestuurt.

Lees verder na de advertentie.

mountain app klein

Die ‘game van de toekomst’ uit de film werd gemaakt door kunstenaar David OReilly. Hij presenteerde de app enkele weken geleden in het Museum of Comtemporary Art (MoCA) in Los Angeles. OReilly beschreef de app toen als een bergsimulator. “Je speelt als een berg en je kan alles doen wat een berg doet.”

Helemaal niets dus.

Genereer je eigen berg

Als je de Mountain app opent, dien je drie persoonlijke tekeningen te maken die onder meer refereren naar je jeugd en het verleden. Dat is de meeste interactie die je in de app zult hebben. Nadat je wat hebt gekrabbeld, wordt je persoonlijke berg vormgegeven en kan het simuleren losbarsten.

Er komt een berg in beeld die in het luchtledige zweeft. Hij draait in een langzaam tempo rond. Je kunt in- en uitzoomen door te pinchen. Als je uitzoomt, zie je berg in het heelal zweven. Hier en daar groeien wat bomen.

Je hoeft niets te doen

mountain app 2

Naast ronddraaien en zoomen valt er weinig te doen. In het menu staat onder controls dan ook: NONE. Naar mate de tijd verstrijkt gebeurt er van alles met de berg. Het regent waardoor er meer bomen ontstaan en na een dagje sneeuwen is de hele berg wit. Daarnaast gebeuren er ook vreemde dingen. Zo sloeg er tijdens een speelsessie al snel een rubberen eend in op de berg, die nu onderdeel van het geheel uitmaakt. Evenals het kopje koffie en de brandblusser.

Af en toe verschijnt een filosofische tekst in beeld en heb je behoefte aan interactie, kun je onder in het scherm tikken, om klanken te activeren en een sfeervolle soundtrack aan je berg toe te kennen.

Het publiek dat tijdens de presentatie in het MoCA aanwezig was moest lachen toen OReilly zei dat er ongeveer 50 uur aan gameplay in de app zit. “Het heeft zelfs een einde.”

De Mountain app downloaden

Nieuwsgierig naar deze vreemde zen-ervaring annex bergsimulator? Mountain is nu te downloaden in de App Store voor 89 cent. Het werkt met iOS 6 of nieuwer en je hebt 126 MB aan vrije opslagruimte nodig voor de installatie.

Mountain

David O'Reilly

€ 0,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Mountain
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu