Mount Olympus: klassiek en mysterieus point-and-click avontuur
Wouter Nijsen

Het point-and-click genre is door de jaren heen wat meer naar de achtergrond geschoven. Gelukkig zijn er nog app-ontwikkelaars die het genre hoog in het vaandel hebben staan. Zo komt studio iCoolGeeks met Mount Olympus op de proppen, een avonturenspel waarbij het draait om het opsporen van verloren Griekse goden.

Zoals de naam suggereert, draait Mount Olympus om de Olympische goden. Zij zijn vanwege een onduidelijke oorzaak spoorloos geraakt. Je kruipt in de huid van een jonge held die uit moet gaan zoeken wat er met de goden is gebeurd.

Meteen als Mount Olympus begint, word je op een quest gestuurd die zijn weerga niet kent. De goden zijn zoek en hun lot ligt toevallig in jouw handen. Daarvoor moet je op reis en de wereld verkennen. Je gaat op zoek naar aanwijzingen en lost gaandeweg hersenbrekende puzzels op.

Grote spelwereld

Ben je geen ster in het oplossen van puzzels? Dan is er geen reden voor paniek. De makers hebben voor beginnelingen een autosolve systeem ontworpen, waarmee lastige stukken automatisch opgelost kunnen worden. Misschien dat daardoor de charme van een point-and-click game verloren gaat, maar zo wordt er in ieder geval wel aan meerdere doelgroepen gedacht.

Je beleeft Mount Olympus haast als een interactieve film. De wereld is artistiek vormgegeven en de in totaal driehonderd scénes zien er piekfijn uit. Afgaande op de informatie van de studio, is Mount Olympus drie keer groter dan Tesla’s Electric Mist, de vorige point-and-click game uit de koker van iCoolGeeks.

Mount Olympus downloaden

Mount Olympus is voor 1,79 euro te downloaden in de App Store. De game is 160MB groot en vereist iOS 5.1 of nieuwer.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.