Review: MotionX Poker voor de iPhone

Redactie
20 juli 2008, 22:16
3 min leestijd

motion x poker iphone reviewNaast Super Monkey Ball en Crash Bandicoot Nitro Kart 3D is MotionX Poker ook behoorlijk indrukwekkend.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een pokerspel. Enkel wel een stuk anders dan je zou verwachten. MotionX heeft namelijk ook een betekenis. Dit is de technologie die gebruikt wordt om bewegingen uitermate goed te herkennen, wat de iPhone dankzij de bewegingssensor mogelijk maakt.

Met MotionX Poker speel niet met kaarten, maar met dobbelstenen…..

Lees verder na de advertentie.

Motion X Poker – Gameplay

Je speelt het spel tegen de computer. Om beurten gooi je in totaal 3 keer 5 dobbelstenen, waar de cijfers 9 en 10 op staan, en de letters J, Q, K en A. Hiermee kun je dus de verschillende pokersets maken, zoals Pair, Three of a Kind en Straight.

Gooien doe je door de iPhone te schudden. Dankzij de MotionX die eerder genoemd werd, gaat dit zeer realistisch. Vooral op momenten dat de dobbelsteen bijna tot stand komt, zie je dat deze niet zomaar even rond gedobberd wordt, maar net als echte dobbelstenen beweegt. Het is ook niet zo dat je de iPhone maar 1 keer een shake mag geven, je kan net zo lang blijven schudden als je wilt.

Tijdens het schudden voel je ook een vibratie, wat voor de nodige feedback zorgt (is uit te zetten, wordt aangeraden om accu te besparen). Na een keer schudden kun je dobbelstenen ook ‘vast’ zetten, door ze aan te raken. Deze gaan dan naar de onderkant van het scherm, en die blijven bij de volgende keer schudden staan (bij deze hand). Als je dus bijvoorbeeld Two Pair hebt, kun je gaan voor een Full House, zonder alles overhoop te halen.

img_0005.PNG
img_0006.PNG

Winst bij MotionX Poker

De winst die je bij het winnen krijgt hangt van de tafel, en van de hand en omstandigheden af. Wanneer je begint is er een tafel beschikbaar waar het zonder inzet gaat, maar ook een tafel waar de inzet 1 munt bedraagd. De winst is 2 keer die munt (dus je inzet + 1 munt). Ook kun je extra punten krijgen als je bijvoorbeeld heel de tijd hebt verloren, maar een mooie come back maakt. Ook als je meerdere keren achter elkaar wint, krijg je mooie bonussen.

img_0004.PNG
img_0007.PNG

Doel(en) van MotionX Poker

Wanneer je 200 munten hebt verzameld, krijg je een nieuwe tafel tot je beschikking, namelijk een met 10 munten als inzet. Hierna is er nog een tafel voor als je 4.000 munten, en een tafel voor als je 100.000 gewonnen hebt.Met welke dobbelsteen je speelt is aan jou. Bij een bepaald aantal munten krijg je steeds weer nieuwe tot je beschikking, maar met welke je speelt maakt niet veel uit. Wel is het natuurlijk leuk om een mooie combinatie tussen de tafel en de stenen te maken.

Wanneer je het een beetje goed speelt, kun je allemaal diamanten winnen, in totaal 14. Deze krijg je bijvoorbeeld als je wint met slechts een paar, of als je een Five of a Kind-bonus én een streak-bonus in één hand weet te halen.

img_0001.PNG
img_0002.PNG
img_0003.PNG

MotionX Poker – Conclusie

Dit spel is in meerdere opzichten zeker zijn geld waard. De graphics zien er ongelooflijk goed uit. MotionX is ook nog eens geweldig in dit spel, en de ‘door win’-mogelijkheden, zijn ook nog eens enorm uitgebreid.

Het enige minpunt wat me opgevallen is, is dat je alleen maar tegen de iPhone kan spelen, en niet tegen een persoon (of op dezelfde iPhone, of via WiFi).

Een extra feature is de modus Zen Roll. Hierbij zijn er alleen dobbelstenen, en is er geen spel. Zo kun je bij een (echt) bordspel ook nog eens de iPhone als dobbelsteen gebruiken.

[rating:3]

MotionX Poker kost €3,99 in de App Store, en is zeker een aanrader. Ga direct naar de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's