Motion tennis app: tennissen voor je tv

Roel van Hout
28 juni 2013, 8:03
2 min leestijd
Motion tennis app: tennissen voor je tv

Ben je helemaal in de stemming geraakt door Wimbledon, maar wil je niet dat anderen je (eventuele gebrek aan) tennis-skills zien? Dan is de tennis app Motion Tennis echt iets voor jou. Let op: je hebt er wel een Apple TV voor nodig.

tennis appDe Motion Tennis app stelt je in staat om al staand en zwaaiend met je telefoon te tennissen op je televisie. Dat is in principe niet nieuws – via de Nintendo Wii spelcomputer kan dit namelijk al jaren – maar het is wel een van de eerste iPhone games die op deze manier gebruik maakt van de Apple TV, die de tennismatch op het grote scherm weergeeft.

De iPhone fungeert daarbij als je racket. Even vooraf: zorg ervoor dat je een hoesje om je iPhone doet, voor je met je iPhone gaat zwaaien. Een touwtje aan je iPhone dat je om je pols kunt doen is ook aan te bevelen. Het was met de Nintendo Wii al vervelend als je controller door de kamer vloog, maar je moet er natuurlijk helemaal niet aan denken dat je je iPhone tegen de muur aan zwiept.

Als je die voorzorgsmaatregelen hebt  genomen werkt het eigenlijk best goed. Zwaai je iPhone alsof het een racket is, en je zult zien dat het personage op het scherm je beweging redelijk nauwkeurig volgt. De ontwikkelaar stelt dat van enige vertraging tussen jouw armbeweging en de slag van het personage geen sprake is door speciaal daarvoor ontwikkelde software.

Lees verder na de advertentie.

Tennis app werkt ook met oudere iPhones

Dan nog even de technische kant: hoewel het spel geoptimaliseerd is voor de iPhone 5, werkt het ook met oudere iOS apparaten als de iPhone 4, 4s en nieuwste iPod touch. Schijnbaar werkt de tennis app ook met een iPad, maar daar zouden wij in alle eerlijkheid niet mee willen gaan zwaaien.

De prijs van deze tennis app is misschien even slikken, maar aan de andere kant kun je voor hetzelfde geld geen tennisspel voor Wii krijgen. Maar nogmaals: je hebt er wel een Apple TV voor nodig!

Motion Tennis

Rolocule Games Private Limited

€ 5,49 via App Store
Motion Tennis
Motion Tennis
Motion Tennis
Motion Tennis
Motion Tennis

Via: AppleInsider

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's