Zo geef je Live Foto’s geanimeerde tekst met Googles Motion Stills

Lars Paijmans
16 december 2016, 19:01
1 min leestijd
Zo geef je Live Foto’s geanimeerde tekst met Googles Motion Stills
Motion Stills - GIF, Collage

Motion Stills - GIF, Collage

Gratis

Reviewscore

8

De Motion Stills-app van Google maakt je Live Foto’s al mooier, maar met een grote nieuwe Motion Stills update worden ze nu ook functioneler. Zo zet je tekst op je geanimeerde foto die met het plaatje meebeweegt.

Lees verder na de advertentie.

Motion Stills update voegt geanimeerde tekst toe

Door de bewegende tekst lijkt het net alsof de woorden echt onderdeel worden van de foto, in plaats van dat ze er achteraf overheen zijn gelegd. Motion Stills analyseert voor deze nieuwe functie de beweging in de foto, om vervolgens automatisch de tekst mee te laten bewegen.

Motion Stills update

Het handige hiervan is, dat jij hier bijna niets voor hoeft te doen. Je vult wat tekst in, zet het Motion Text-icoontje aan en ziet vanzelf de letters meebewegen. Als voorbeeld plaatsen wij een woord op een bewegend gordijn, dat precies op het juiste moment meegolfde. De functie werkt ook nog eens razendsnel, zodat je snel kunt kijken of het effect je bevalt.

Naast de introductie van Motion Text, voegt Motion Stills ook nog wat andere nieuwtjes toe. Zo kun je nu 3D Touch gebruiken in de app en zien je foto’s er nu filmischer uit door een nieuw effect. Door de voorgrond los te trekken van kan Motion Stills alleen het object laten bewegen, terwijl de achtergrond gewoon stil blijft staan.

Motion Stills update

Google benut Live Foto’s beter dan Apple

Motion Stills is typisch zo’n app waarvan je had verwacht dat Apple hem zelf zou maken. De Live Foto-functies die standaard op je iPhone staan zijn namelijk nog best beperkt, terwijl Google bewijst dat er veel meer dingen mogelijk zijn. Motion Stills is gelukkig volledig gratis te downloaden en gebruiken. We hadden alleen graag gezien dat een dergelijke functie gewoon standaard onderdeel was van de Foto’s-app.

Motion Stills - GIF, Collage

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu