Google Motion Stills maakt je Live Foto’s beter en makkelijk te delen

Lars Paijmans
8 juni 2016, 8:33
2 min leestijd
Google Motion Stills maakt je Live Foto’s beter en makkelijk te delen
Motion Stills - GIF, Collage

Motion Stills - GIF, Collage

Gratis

Reviewscore

8

De iPhone 6S en iPhone SE laten foto’s tot leven komen met de Live Foto’s-functie, maar deze geanimeerde kiekjes delen was nooit erg handig. Google helpt een handje met de nieuwe app Motion Stills.

Lees verder na de advertentie.

Motion Stills verbetert Live Foto’s

Google bracht Motion Stills gisteren vanuit het niets uit, en vrijwel meteen stonden sociale netwerken vol met Live Foto’s van mensen die ze tot voorheen niet gedeeld hadden. Wat Motion Stills doet is eigenlijk heel simpel: het analyseert je filmrol, pikt er de bewegende Live Foto’s uit en zet ze vervolgens om naar een gif of videobestand. Hierdoor kun je ze ineens enorm gemakkelijk delen op zo’n beetje alle sociale netwerken en chat-apps van nu.

Maar Motion Stills doet meer dan dat. De nieuwe app van Google heeft een ingebouwd algoritme dat alle bewegingen in Live Foto’s bekijkt en vervolgens ‘gladstrijkt’. Dit zorgt ervoor dat je filmpjes er een stuk vloeiender uit komen te zien, zonder dat de app er delen uitknipt.

Combineer Live Foto’s en deel ze

In Motion Stills kun je bovendien verschillende Live Foto’s achter elkaar zetten en ze vervolgens combineren tot een grote video. Dit doe je door een foto van links naar rechts over het scherm te vegen, zodat de clip wordt toegevoegd aan een tijdlijn onderin beeld. Kies na afloop of je het bestand als gif of video wilt opslaan en je kunt het resultaat vanuit de app direct delen of opslaan in je filmrol.

In de instellingen van de app kun je de kwaliteit van je bestanden aanpassen en het watermerk uitzetten. Ook kun je Motion Stills gebruiken om van een Live Foto een stilstaande foto te maken. Het leuke van Motion Stills is dat de app ook gewoon offline werkt. De app heeft er in ieder geval voor gezorgd dat wij de Live Foto’s-functie op onze iPhones weer standaard aangezet hebben.

Motion Stills - GIF, Collage

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu