Moppentrommel: Eerste Nederlandse moppen app

Redactie
14 januari 2010, 21:59
2 min leestijd
Moppentrommel: Eerste Nederlandse moppen app

Tot de verbazing toe van ons en van een Nederlandse iPhone ontwikkelaar is er geen moppentrommel applicatie in de App Store. Mede daardoor is Anthony Donker aan de slag gegaan om zoiets te ontwikkelen en nu is het af. Enkele minuten geleden kwam het in de App Store en is dus nu te koop.

Moppentrommel

Moppentrommel is een applicatie waarmee je verschillende moppen kunt lezen. Na het opstarten van de applicatie zie je hoeveel moppen erbij zijn gekomen na je laatste bezoek. Via verschillende categorieën kun je moppen bekijken. Als je eenmaal een mop gekozen hebt kan je hem opslaan als favoriet, beoordelen met sterren of versturen via de mail.

Onderaan het scherm zitten vier tabbladen. Onder de eerste zie je alle moppen die er in de database van Moppentrommel staan. Onder de tweede alle moppen die jij als favoriet hebt beoordeeld. Daar kan je de moppen ook weer verwijderen uit de favorieten. Onder ‘inzenden’ kan je een eigen mop inzenden die na goedkeuring in de applicatie door iedereen te lezen zal zijn. Als laatste is onder het ‘Over…’ tabblad de disclaimer en de gebruikelijke info te lezen.

Push-notificaties

De applicatie bevat nu ongeveer 150 moppen. Als er rond de 1000 moppen zijn komt er een mop van de dag. Elke dag zal er via een push-notificatie een mop komen die als mop van de dag dient.

Lees verder na de advertentie.

Verbeteringen

Na de beta gehad te hebben zaten we nog met een paar vragen. Die hebben we uiteraard aan Anthony gevraagd en de vragen gingen vooral over het tabblad waaronder je kan inzenden. Op de vraag of er knippen en plakken in een update kwam was het antwoord ja. Op de tweede vraag of er meer categorieën kwamen bij het inzenden was het antwoord eveneens ja.

Promocodes

De Nederlandse ontwikkelaar was zo aardig om ons een tiental promocodes te geven die hieronder te vinden zijn.

  • RERMLXJMYA7E
  • FMN9R3YMNJHE
  • AMTYJRAEHEYX
  • 64R7LNPNAJR9
  • 6YPEYLKTKTK3
  • EN3F336M9LJJ
  • LYMEL6FTWM7Y
  • P7NM43PKK64F
  • F6N333LYAXMA
  • N9YTHH4XARPJ

Conclusie

Dit is een van de applicaties die nog lijkt te missen in de App Store. Het idee is heel simpel maar je moet er maar opkomen en de benodigde middelen hebben om een applicatie te ontwikkelen. De updates brengen ons zoals je ziet nog veel meer.

Moppentrommel is voor €1,59 te downloaden in de App Store tot de database de 1000 moppen heeft bereikt dan zal de prijs omhoog gaan naar €2,39.

Moppentrommel

Anthony Donker

€ 0,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's