MooVee: fraaie app om je film-kijklijst bij te houden

29 mei 2015, 18:55
2 min leestijd
MooVee: fraaie app om je film-kijklijst bij te houden
MooVee - Your Movies Guru

MooVee - Your Movies Guru

€ 1,09

Reviewscore

8

Voor echte filmfanaten met nog honderden films op hun kijklijst is MooVee een uitkomst. Met de aantrekkelijke app kun je bekeken films en films die je nog moet zien netjes organiseren.

Lees verder na de advertentie.

MooVee

moovee k

MooVee is de nieuwe app van ontwikkelaar CrazyApps, die ook TeeVee maakte. Waar TeeVee bedoeld was om tv-series bij te houden, richt MooVee zijn pijlen op films. Eén van de functies uit MooVee is, dat de app toont hoeveel dagen het nog duurt voordat die ene film waar je naar uitkijkt in de bioscoop draait.

In de app kun je door een enorme database van films bladeren. Deze database heet TMDB en wordt bijgehouden door een grote community van gebruikers. Daardoor zijn vrijwel alle films, oud en nieuw, in de app op te vragen. MooVee geldt als persoonlijke watchlist, waarin je kunt bijhouden welke films je gezien hebt en welke je nog wil gaan kijken.

Let op: MooVee kan dus niet gebruikt worden om films mee te streamen, zoals wel kan met Popcorn Time. Met MooVee blijf je op de hoogte van nieuwe films, kun je checken welke er momenteel populair zijn en welke films er binnenkort in de bioscoop te zien zijn.

Mooi design en gebruiksvriendelijk

MooVee ziet er prachtig uit en is heel visueel ingesteld met groot beeldmateriaal. Tik je op een film, dan kun je meteen de trailer kijken. Ook staan de titel in beeld, de speelduur en meer informatie, zoals de score die andere gebruikers eraan hebben gegeven. Veeg omhoog voor een korte synopsis en om te kijken wie de regisseur en schrijvers zijn. In verschillende tabbladen check je ook de acteurs en meer beeldmateriaal.

Via het plusteken rechtsboven in beeld kun je de film toevoegen aan de verschillende lijsten ‘te bekijken’, ‘bekeken’ of ‘favorieten’. Jammer is daarbij wel dat je steeds een nieuw menuutje moet openen voor elke toevoeging.

Download MooVee

Handig als je geen inspiratie hebt, is wel de ontdek-functie. Als je films aangevinkt hebt als favoriet, zoekt de app zelf naar films die je wellicht leuk vindt. MooVee is voor 1,99 euro te downloaden in de App Store voor iOS 8.1 of nieuwer.

MooVee - Your Movies Guru

CrazyApps

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

MooVee - Your Movies Guru
MooVee - Your Movies Guru
MooVee - Your Movies Guru
MooVee - Your Movies Guru
MooVee - Your Movies Guru
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu