De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Met deze app speel je pc-games op een iPhone

Rutger Otto
3 januari 2016, 13:13
2 min leestijd
Met deze app speel je pc-games op een iPhone
Moonlight Game Streaming

Moonlight Game Streaming

Gratis

Reviewscore

7,5

Ooit pc-games op het scherm van je iPhone willen spelen? Handig als je bijvoorbeeld lekker op de bank wil gamen zonder gedoe. Met de app Moonlight kan het.

Lees verder na de advertentie.

Moonlight streamt games

Moonlight was ooit een app die alleen beschikbaar was voor iOS-apparaten met een jailbreak, maar nu staat hij ook in Apples officiële App Store. Heb je een geschikte pc en games met controller-ondersteuning, dan kun je ze met deze app naar het scherm van je iPhone streamen. Vervolgens kun je ze gewoon op je iPhone spelen. Een iOS-controller is dan wel handig.

Moonlight Game Streaming is een gratis app voor iOS die weinig ruimte inneemt. Voordat je heel enthousiast wordt: je computer moet het wel aankunnen. De app werkt met grafische kaarten van het merk NVIDIA. Heb je die niet, dan werkt het niet. Moonlight gebruikt namelijk de NVIDIA GameStream-functie om het te laten werken. Met een Mac zit je dus niet goed.

How To Play PC Games on Your iPhone for FREE!

Zo werkt het

Heb je wel een pc én een grafische kaart van NVIDIA, dan moet het lukken. Volg onderstaande stappen om met je game naar keuze van start te gaan:

  1. Zet je pc aan zodat hij gevonden kan worden;
  2. Open de Moonlight-app op je iPhone of iPad;
  3. Na het openen moet je jouw pc direct zien staan, alleen is hij nog niet gekoppeld. Tik op je pc en koppel hem met het viercijferige nummer;
  4. Na de koppeling tik je op jouw pc in de app, waar nu een lijst met geïnstalleerde games van je pc verschijnt;
  5. Draai je iOS-apparaat in landschapsmodus, kies een game en je kunt van start.

Gamecontroller en snel internet

Het beste is om de spellen met een gekoppelde gamecontroller te spelen. Het is wel mogelijk om met knoppen op het display te spelen, maar dat is niet ideaal. Veeg je vanuit het menu van de app van de linkerkant naar rechts, dan open je nog een extra menu. Hier kun je zaken als resolutie en bitrate instellen.

Moonlight werkt via het internet en het is dus aan te raden om het thuis over een snel wifi-netwerk te spelen, zodat het niet hapert.

Moonlight Game Streaming

Diego Waxemberg

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu