Met Moo-Q weet je wanneer jouw hersenen het beste werken

Rutger Otto
25 augustus 2015, 17:23
2 min leestijd
Met Moo-Q weet je wanneer jouw hersenen het beste werken
moo-Q

moo-Q

Gratis

Reviewscore

7

De nieuwe iOS-app Moo-Q helpt mensen om te bepalen op welk moment van de dag ze het meest productief zijn. Dat doet hij op basis van verschillende vragen.

Lees verder na de advertentie.

Moo-Q

Wanneer werkt jouw brein eigenlijk het beste? Ben je ’s morgens niet vooruit te branden en kom je pas ’s middags een beetje op gang? Met Moo-Q krijg je een beter inzicht in dit soort vragen, zodat je eindelijk

Voordat je aan de slag kunt, moet je eerst akkoord gaan met de regels van de app en dien je wat vragen te beantwoorden, zoals leeftijd en geslacht. Daarna stel je in hoeveel keer per dat je een notificatie van de app wil ontvangen en op welke tijden je dat liever niet hebt. Daarna ben je klaar om Moo-Q te gebruiken.

De app is helemaal in het Engels (ook al geef je Nederland op als je land van herkomst) en stelt je eerst enkele vragen over hoe je je voelt. Dat geef je aan door middel van een schuifje. Bij ‘Awake’ sleep je het bolletje bijvoorbeeld richting links voor ‘helemaal niet’ of naar rechts voor ‘extreem’.

Tests

moo-q

Vervolgens word je op andere zaken getest, zoals het korte termijngeheugen. Daarbij moet je een reeks aan cijfers onthouden. Bij andere tests geef je zo snel mogelijk aan of tekenreeksen hetzelfde zijn. Het is behoorlijk moeilijk om dat allemaal goed te onthouden en het wordt al snel lastiger. Na deze test vul je nog even in of je alleen bent of samen – en wat je aan het doen bent.

Na de test vijf keer (verspreid over verschillende dagen en momenten) ingevuld te hebben, presenteert de app je voor het eerst hoe je gescoord hebt op verschillende momenten van de dag en hoe je gevoel toen was. Hoe vaker je van de app gebruikmaakt, des te beter dat inzicht wordt. Op duidelijke wijze worden resultaten gepresenteerd. In drie cirkels bovenin de app zie je hoe vaak je tests hebt afgerond, of je reactie goed is en wat de gemiddelde reactietijd is. Onder het kopje ‘My charts’ vind je diepgaandere resultaten.

Download Moo-Q

Moo-Q is helemaal gratis te downloaden en gebruiken, in tegenstelling tot veel andere apps van dit soort. Na een tijdje is het de bedoeling dat je verbanden kunt leggen tussen jouw productiviteit, gevoel en alertheid.

moo-Q

PSYT

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

moo-Q
moo-Q
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu