Monster Legacy: het alternatief op Pokémon voor iPhone en iPad
Wouter Nijsen

Pokémon moet nog altijd zijn weg vinden naar de iPhone en de iPad. Tot die tijd kunnen liefhebbers van de serie hun heil vinden in Monster Legacy, een episch avontuur waarbij jij als monsterjager een zo sterk mogelijk team moet samenstellen. Dit bestaat volledig uit knotsgekke en fantasievolle figuurtjes.

In Monster Legacy loop je rond in een fantasievolle wereld en train je tientallen monsters. Deze monsters heb je nodig om quests te voltooien en om epische en grote gevechten in je voordeel te beslechten. Je neemt het in het verhaal op tegen de grote schurk Ardur, die dreigt de wereld te doen verhullen in totale duisternis.

Klinkt als een heel clichématig verhaal, maar geef toe: welke Pokémon-game staat bekend om een sterk script? In dit soort rollenspellen gaat het maar om één ding en dat is totale vrijheid in het samenstellen van je team. Net als in Pokémon kun je je wezentjes trainen en laten evolueren. Je monsters deel je vervolgens met je vrienden.

Monster Legacy downloaden

monster legacyMonster Legacy brengt je in totaal twintig verschillende omgevingen. Het avontuur bevat zestig uiteenlopende quests waar je uren zoet mee zult zijn. Is het verhaal ten einde, dan kun je verdergaan met het creëren van je eigen Monster Island. Dit eiland wordt net als de mythische wereld van Arborea in indrukwekkend high-definition weergegeven.

De iOS-game is een kleine 100MB groot en vereist iOS 6.0 of nieuwer. Monster Legacy is gratis te downloaden via de App Store.

→ Vind meer leuke spellen op onze iPhone games-pagina!


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.