Endless runner Monster Dash is gratis App van de Week

16 november 2014, 12:08
2 min leestijd
Endless runner Monster Dash is gratis App van de Week

Ontwikkelaar Halfbrick is natuurlijk het meest bekend van Fruit Ninja en Jetpack Joyride, maar ze hebben nog veel meer games gemaakt. Zoals Monster Dash, dat deze week gratis is.

Lees verder na de advertentie.

Monster Dash update

Het personage Barry, dat je misschien kent van Jetpack Joyride, speel ook in Monster Dash. Deze game van Halfbrick is nooit zo populair geworden als de eerdergenoemde spellen, maar krijgt nu een nieuwe kans in de App Store. Monster Dash is namelijk geüpdatet en de komende week gratis te downloaden.

Monster Dash is een endless runner. Je rent met Barry over daken van verschillende omgevingen en je probeert zover mogelijk te komen. Ondertussen heb je twee actieknoppen: op de linkerkant van het scherm is een springknop, op de rechterkant een schietknop om vijanden die je tegenkomt mee om te leggen. Terwijl je knalt en springt, verzamel je muntjes waarmee je bijvoorbeeld andere wapens of upgrades kan kopen. Ben je af, dan begin je opnieuw.

Massive Monster Dash update – Barry is back!

De game geeft je steeds nieuwe doelen, waardoor je blijft spelen en waardoor het leuk blijft. In het begin zul je vaak doodgaan, maar gaandeweg wordt je personage sterker en kom je steeds verder. Dat is dan ook de kracht van Monster Dash.

Freemium

Monster Dash staat al een tijdje in de App Store, maar is voorzien van een grote update. Zo kun je de stats van Barry nu permanent verbeteren, zodat je bijvoorbeeld meer levenshartjes hebt. Niet is de introductie van diamanten die je kan inzetten om na je dood meteen verder te kunnen te spelen waar je gebleven was. Elke dag kun je spelen voor gratis diamanten, maar die kun je ook kopen met echt geld. Dat Monster Dash nu ook van in-app aankopen gebruikmaakt, vindt trouwens niet iedereen een geslaagde update. Gelukkig ben je niet verplicht om het te gebruiken. Wel is dit freemium-model misschien een hint dat Monster Dash permanent gratis zal blijven, omdat Halfbrick overstapt naar een nieuw verdienmodel.

Monster Dash downloaden

Iedereen die Monster Dash een kans wil geven, kan het spel nu gratis downloaden in de App Store. Om te spelen is iOS 6 of nieuwer vereist, voor installatie is 43,6MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Monster Dash

Halfbrick Studios

Gratis via App Store

Monster Dash
Monster Dash
Monster Dash
Monster Dash
Monster Dash
Monster Dash
Monster Dash
Monster Dash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu