Monny iPhone app: digitaal uitgavenboekje

Roel van Hout
6 juni 2013, 9:09
2 min leestijd
Monny iPhone app: digitaal uitgavenboekje

Veel banken hebben tegenwoordig een goede mobiele app om saldo te checken of geld over te maken. Om overzichtelijk te houden wat je waaraan besteedt zijn ze helaas minder geschikt. In de Monny iPhone app kun je daarom bijhouden wat je uitgeeft. 
Monny_screen

Wanneer je Monny opstart, word je gelijk geconfronteerd met de slagzin ‘de beste manier om je dromen waarheid te laten worden’. De makers laten er geen twijfel over bestaan: Monny gaat je leren met geld omgaan – en hoe je dit het beste kan sparen.

Het hoofdscherm van de app, die is uitgevoerd in zachte pasteltinten, toont een maand- en dagoverzicht van je uitgaven. Om een uitgave in te voeren tik je op het plus-symbool. In het menu dat vervolgens verschijnt vul je het bedrag in en kies je een categorie. De app biedt er standaard genoeg aan, van maandelijkse huur tot treinkaartjes. Mocht de categorie er alsnog niet bijzitten, dan zijn er in de instellingen drie lege labels naar wens in te vullen.

Vul ten slotte de datum en omschrijving in. Inkomsten voer je op dezelfde manier in. Het doet qua opzet denken aan de Cents app, die we onlangs bespraken.

Lees verder na de advertentie.

Monny iPhone app daagt je uit

Om je aan te moedigen uitgaven bij te blijven houden word je op het startscherm aangegrijnsd door een konijn. Door op het dier te tikken opent er een scherm met een nieuwe uitdaging. Zo is de eerste om 7 dagen lang je uitgaven in te vullen.

Dit biedt verder geen voordelen, maar het is een speelse manier om jezelf uit te dagen je uitgaven secuur bij te houden.

Monny bepaalt het soort valuta op basis van je locatie. Mocht je binnenkort echter op vakantie gaan naar bijvoorbeeld Japan of de VS, dan maak je gewoon een nieuw uitgavenboekje aan in yen of dollars. Op het eerste gezicht mist er in Monny geen enkele munt.

Bovenstaande is allemaal gratis. Maar als je Monny gedetailleerde analyses van je uitgaven wil laten maken, moet je de premium versie aanschaffen: deze kost je eenmalig 2,69 euro. Je kunt dan zien waar je op basis van een langere periode het meeste of minste geld aan hebt besteed.

[app 590327036][appimg 590327036]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's