3 redenen om taken-app Moleskine Actions een kans te geven

Michel van 't Klaphek
16 februari 2018, 19:07
3 min leestijd
3 redenen om taken-app Moleskine Actions een kans te geven
Actions by Moleskine Studio

Actions by Moleskine Studio

Gratis

Reviewscore

7,5

Ook altijd zo druk in je hoofd? Dan is Moleskine Actions wellicht de oplossing voor jou. Deze nieuwe taken-app maakt overzichtelijke planningen, doet handige suggesties en werkt bovendien intuïtief.

Lees verder na de advertentie.

Moleskine Actions: taken-app voor bezige bijen

Moleskine Actions is de nieuwe taken-app van dezelfde makers als Timepage, in 2016 uitgeroepen tot de beste agenda-app in de App Store. Hij is gemaakt voor de bezige bijen onder ons: mensen waarbij hun hersenen altijd aanstaan en het ene na het andere idee te binnen schiet. De app maakt taken en ideeën noteren gemakkelijk, werkt intuïtief en bespaart je bovendien tijd. We lichten drie redenen uit waarom je Moleskine Actions een kans zou moeten geven.

1. Stel je eigen planner samen

Met Moleskine Actions creëer je in een handomdraai je eigen, unieke planner. Het meest in het oog springende kenmerk is het feit dat de app ‘gewone’ taal begrijpt en alles daardoor heel natuurlijk werkt. Wanneer je aangeeft dat je elke vrijdag de planten moet water geven, snapt de app dit en plaatst hij de taak automatisch in de kalender. Desgewenst kun je details toevoegen, zoals een bepaald tijdstip.

Moleskine Actions

De taken sleep je van de ene categorie naar de andere, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt. Door middel van kleuren, die je zelf uitkiest, bepaal je de verschillende categorieën. Wanneer je een aantal categorieën hebt aangemaakt, doet de app bovendien automatisch suggesties om bepaalde taken bij elkaar te voegen, om zo het overzicht te behouden. Wanneer je dus bijvoorbeeld de categorieën ‘huistaken’ en ‘klusjes’ hebt, doet de app na verloop van tijd de suggestie om deze twee samen te voegen.

Bovendien kun je zogenoemde actiekaarten aanmaken, waarin je dingen noteert die je niet wilt vergeten, maar in principe geen taak zijn. Denk aan het opschrijven van een goede boeksuggestie of filmtip.

2. Intuitieve bediening

Ten tweede werkt de app heel intuïtief. We noemden het al eventjes: taken onder het juiste kopje hangen, gaat bijvoorbeeld heel gemakkelijk door middel van slepen. Ook zit de app logisch in elkaar, waardoor je snel schakelt tussen het aanmaken van taken en het bekijken van je overzicht. Ben je klaar met een taak? Dan veeg je hem simpelweg weg naar links. Veeg je de andere kant op, dan wordt de taak verwijderd.

Ben je niet zo van het typen? Goed nieuws. Je kunt namelijk ook Siri gebruiken om taken aan te maken. Enig nadeel: je moet dan wel Engels (of Duits) praten, Nederlands ‘verstaat’ de taken-app (nog) niet.

3. Geef werk uit handen

Ten derde is Moleskine Actions erop gebrand om jouw leven zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wanneer je opschrijft dat je elke tweede dinsdag van de maand je administratie regelt, plant de app dit automatisch in. Desgewenst kun je tegen die tijd een notificatie krijgen, zodat je het niet vergeet. Naar jouw voorkeuren krijg je deze in de ochtend, middag of avond. Ook kun je zelf een tijdstip kiezen.

Moleskine Actions

Mocht je van telefoon wisselen, dan is er geen man overboord. Je taken, categorieën en kalender worden namelijk automatisch met de cloud gesynchroniseerd.

Moleskine Actions downloaden

Vooral jammer is dat de app niet in het Nederlands is. Typen moet je in het Engels of Duits doen. De app kost 11,99 euro per twaalf maanden, dus ongeveer 1 euro per maand.

Download Moleskine Actions in de App Store (11,99 euro)

Actions by Moleskine Studio

Moleskine Srl

Gratis via App Store

Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste apps!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's