Moju brengt foto’s met beweging tot leven
Rutger Otto

Moju is een soort flipboekje op je iPhone, behalve dat je geen pagina’s hoeft te ‘flippen’. Door je iPhone te bewegen ontstaat er een filmpje van foto’s die achter elkaar genomen zijn.

Moju als flipboekje

Het idee van een flipboek was dat op elke bladzijde een tekeningetje stond. Liet je de pagina’s snel genoeg langs je duim gaan, dan ontstond er op die manier een tekenfilmpje. Immers, een video bestaat uit stilstaande beelden die achter elkaar worden gezet. Dat idee brengt Moju naar de iPhone.

De app stelt gebruikers in staat om momenten vast te leggen, door een reeks van maximaal 24 foto’s te pakken en daar een animatie van te maken door de iPhone te kantelen. Dankzij filters kun je jouw moment een bepaald gevoel meegeven.

Flink verbeterd

Inmiddels is Moju toe aan versie 2.0. Na de grote update is het mogelijk om met andere gebruikers te chatten en pushberichten te ontvangen. Daarnaast is het mogelijk om met Moju Flashback herinnerd te worden aan momenten uit het verleden. Het belangrijkst is echter de compleet vernieuwde interface, waarmee je gemakkelijker bij de camera en basisfuncties komt.

Moju lijkt qua interface en gebruik wel wat op Instagram. Je kan mensen volgen, likes uitdelen en reageren op creaties van anderen. Moju is heel simpel in gebruik, iedereen kan een animatie maken. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is zorgen dat je drie tot 24 frames hebt en je kunt een digitaal flipboekje delen.

Download Moju

Moju is gratis te downloaden in de App Store. Je kan de app gebruiken met iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie heb je 23,4MB aan vrije opslagruimte nodig op je iPhone.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.