Mogelijk tijdslot van uitzendinggemist.nl ook op de iPhone?

Redactie
28 september 2010, 10:59
1 min leestijd
Mogelijk tijdslot van uitzendinggemist.nl ook op de iPhone?

De afgelopen dagen wordt er op internet veel gesproken over een mogelijk tijdslot op bepaalde programma’s die je op uitzendinggemist.nl kunt bekijken. Hierdoor wordt het lastiger voor kinderen om bijvoorbeeld programma’s met een gewelddadige of seksuele inhoud te bekijken.

Op dit moment is heel uitzendinggemist.nl gebaseerd op Video on Demand. Zodra er een tijdslot op bijvoorbeeld ‘Spuiten en Slikken’ komt, is de term ‘Video on Demand’ niet echt meer van toepassing. Toch is het begrijpelijk dat er iets moet veranderen, want de publieke omroep zendt dit soort programma’s ook alleen maar na een bepaald tijdstip op tv uit om kinderen te weren.

De applicatie van uitzendinggemist.nl

Als er een tijdslot op bepaalde programma’s komt, zal er ook wat moeten veranderen in de mobiele applicaties van de publieke omroep. Deze applicaties zijn namelijk gemakkelijk te downloaden op de iPhones en iPods. Steeds meer kinderen hebben een iPod Touch, en steeds meer kinderen hebben dus ook de beschikking over de volledige versie uitzendinggemist.

Alternatieven voor het tijslot

Er wordt natuurlijk ook nagedacht over alternatieven voor het tijdslot. Op dit moment denkt men na over pincodes, sms’jes en andere manieren van identificatie. Toch lijkt geen van deze alternatieven betrouwbaar genoeg te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's