Modern Combat 5: fraaie shooter nu beschikbaar voor iOS
Gijs Ettes

Alweer het vijfde deel in de Modern Combat-serie, die altijd veel gelijkenis heeft vertoond met Call of Duty, heeft zijn weg naar de App Store gevonden. Modern Combat 5: Blackout ziet er grafisch bloedmooi uit en introduceert een aantal belangrijke vernieuwingen.

Verbeteringen

modern combat 5Modern Combat 5 maakt gebruik van een nieuwe grafische engine en dat zie je. De game oogt scherp, draait vloeiend en zit boordevol toffe licht- en watereffecten en fraaie explosies. De omgevingen zijn gedeeltelijk te verwoesten en kleine effecten als de rook die uit je wapen komt als je deze afvuurt, voegen echt wat toe.

Nieuw in deel 5 zijn de vier klassen (Assault, Heavy, Recon of Sniper) die je kunt aanpassen aan jouw speelstijl. Je kunt zowel alleen spelen als met vrienden. Daarnaast zijn er losstaande Spec-Ops missies, waarin je bijvoorbeeld met een sluipschuttersgeweer rugdekking moet geven terwijl je teamgenoten door een straat rennen. De missies hebben geen verhaal, maar zijn wel een fijne afwisseling van de campagnemodus.

Overigens maakt het niet uit wat voor missie of gamemodus je speelt in Modern Combat 5: elke speelsessie draagt bij aan je progressie in de game. Hoe meer ervaringspunten je verdient, des te meer wapens, perks en klassen je kunt vrijspelen.

Modern Combat 5 downloaden

Met 5,99 euro is Modern Combat 5 aan de dure kant voor een mobiele game, maar in-app aankopen tref je gelukkig niet aan in het spel. De app vereist iOS 7 of nieuwer en tenminste 708MB aan vrije opslagruimte.

Modern Combat 5

Gameloft

9 (133 reviews)
Gratis via App Store

Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5
Modern Combat 5

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.