ABN Mobiel Bankieren: geen e.dentifier meer nodig voor iDeal-betalingen

Lars Paijmans
3 juni 2016, 13:35
2 min leestijd
ABN AMRO

ABN AMRO

Gratis

Reviewscore

7

ABN Amro maakt de e.dentifier nog verder overbodig met een update voor de Mobiel Bankieren-app. Je hebt het apparaatje nu niet meer nodig om iDeal-betalingen uit te voeren, wat de app in een klap een stuk handiger maakt.

Lees verder na de advertentie.

Mobiel Bankieren update, dit is er nieuw

Met de Mobiel Bankieren-app kon je al jaren via iDeal betalen, maar hier had je altijd het losse e.dentifier kastje voor nodig. Niet handig, omdat je met iDeal juist snel en gemakkelijk online af kunt rekenen.

mobiel bankieren update

Dit losse apparaatje hoef je vandaag voor deze betalingen niet meer met je mee te nemen, al moet je wel onder je daglimiet blijven. Deze maatregel heeft ABN Amro als extra beveiliging toegevoegd. Hierdoor is de e.dentifier voortaan voor kleinere bedragen niet meer nodig. Een andere optie is natuurlijk dat je handmatig je daglimiet hoger zet, zodat je er voortaan ook grotere geldbedragen mee kunt afrekenen zonder het apparaatje.

De app stuurt je nog wel steeds een verificatie-code voordat je een betaling af kunt ronden. Deze kun je gewoon op je iPhone invoeren. In een blogpost legt ABN Amro uit dat de update ervoor moet zorgen dat klanten gemakkelijker altijd en overal hun bankzaken kunnen regelen.

Ook benadrukt de bank dat je de e.dentifier nog gewoon kunt blijven gebruiken voor iDeal-betalingen, mocht je dit met het oog op de veiligheid fijner vinden.

Registreren van je iPhone is verplicht

De Mobiel Bankieren update maakt het daarnaast verplicht dat je als gebruiker je iPhone eenmalig registreert bij ABN Amro. Hierdoor weet de bank precies welk toestel aan jouw rekening gekoppeld is, wat wederom de veiligheid van je geld ten goede moet komen. Ook de app van ING is op deze manier beveiligd en maakt registratie verplicht. De update voor de ABN Amro Mobiel Bankieren-app is nu beschikbaar in de App Store.

ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store
Bron: abn amro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu