De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gratis en persoonlijke muziekdienst MixRadio gelanceerd op iOS

Rutger Otto
20 mei 2015, 14:14
2 min leestijd
Gratis en persoonlijke muziekdienst MixRadio gelanceerd op iOS

MixRadio, een streamingdienst die eerder in handen was van Nokia en Microsoft, is nu gratis beschikbaar op iOS. De dienst speelt nummers die bij je smaak passen.

Lees verder na de advertentie.

Wat is MixRadio?

MixRadio bestaat al jaren, maar de kans is groot dat je er nooit van hebt gehoord. De app was namelijk alleen beschikbaar voor Windows Phone. In 2007 werd de muziekstreamingdienst gemaakt door Nokia en later kwam het in handen van Microsoft, toen het bedrijf de telefoon-afdeling van Nokia overnam. Vorig jaar verkocht Microsoft MixRadio op zijn beurt weer aan het Japanse bedrijf Line. Een logische verkoop, want Microsoft had met Xbox Music al een eigen muziekdienst.

De app bleef altijd beschikbaar voor Windows Phone, maar nu kunnen ook eindelijk gebruikers met een Android- of iOS-toestel ermee aan de slag. MusicMix is helemaal in het Nederlands beschikbaar en kan gebruikt worden om gratis naar afspeellijsten te luisteren van je favorieten muzikanten en bands.

Afspeellijstenmixradio k

Nadat je de app hebt gedownload, is het zaak om je aan te melden. Daarna kun je aangeven wat jouw favoriete muziekgenres zijn en vervolgens selecteer je bands en artiesten waar je graag naar luistert. MixRadio maakt er vervolgens een fijne afspeellijst van, waar je gratis naar kunt luisteren naar volledige nummers.

Naast persoonlijke afspeellijsten kun je ook luisteren naar mixen van de muziekredactie. Je kunt daarbij zoeken op categorie of op genre. Deze lijsten zijn fijn om nieuwe muziek te ontdekken die wel binnen je interessegebied vallen.

MixRadio downloaden

De dienst streamt muziek en maakt dus gebruik van internet en je databundel (behalve als je op wifi zit). Het is echter ook mogelijk om gratis tot maximaal vier mixen te downloaden, die je dan offline kunt beluisteren. Je kunt de app gratis downloaden (er zijn advertenties) voor iOS 8 of nieuwer. Voor de installatie moe tje wel 51,9MB aan vrije opslagruimte hebben.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu