Mis geen vlucht met deze 3 vliegtuig apps

Roel van Hout
15 juni 2013, 19:37
2 min leestijd
Mis geen vlucht met deze 3 vliegtuig apps

Ondanks dat Schiphol goed voorzien is van informatieborden met daarop inkomende en uitgaande vluchten, is het fijn om deze informatie ook vanaf je iPhone te kunnen lezen. Met deze 3 vliegtuig apps kun je altijd opzoeken of je vlucht vertraagd is en of je nog wel bij dezelfde gate moet zijn.

 

Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol Amsterdam Airport

Gratis via App Store

Vliegen vanuit Duitsland of België wordt steeds populairder onder Nederlandse reizigers, maar het leeuwendeel stijgt nog steeds op Schiphol op. Voor hen is er de officiële Schiphol Amsterdam Airport app. De app bevat vertrek- en aankomsttijden, een planner, meldingen over het verkeer in de omgeving, een overzicht van de winkels op de luchthaven en regels waaraan je bagage moet voldoen. Dat is een hele hoop informatie, die de app helaas soms doet vastlopen.

Schiphol Amsterdam Airport
Schiphol Amsterdam Airport
Schiphol Amsterdam Airport
Schiphol Amsterdam Airport
Schiphol Amsterdam Airport

Wat dat betreft doet de onofficiële Schiphol app het beter, maar deze bevat dan ook een stuk minder informatie over de luchthaven zelf: de app is vooral bedoeld om vluchten in te voeren en actuele informatie in de vorm van pushnotificaties toegestuurd te krijgen. Met een in-app aankoop van 2,69 euro ontgrendel je het onbeperkt toevoegen van vluchten, maar of dat nodig is hangt van je persoonlijke vlieggedrag af.

Lees verder na de advertentie.

Voor de echte veelvliegers is er dan nog de Flightboard app. Deze is opgemaakt als een ouderwets luchthavenbord, met gekleurde ‘lampjes’ die een woord of cijfer vormen. Handig is dat je op tijd en gatenummer kunt filteren. Het voordeel van de app is dat hij niet enkel informatie over Schiphol biedt, maar van meer dan 3000 luchthavens overal ter wereld de actuele vluchtinformatie bijhoudt. Dat merk je helaas ook aan de prijs van 3,59 euro. Daardoor vooral een aanrader voor wie meerdere keren per maand het vliegtuig moet halen!

Vlieg je vanaf een andere luchthaven? Niet getreurd, er zijn nog genoeg andere luchthaven apps! En vertrek je binnenkort, maar weet je nog niet wat je in moet pakken? Bekijk dan vooral eens deze twee inpak apps!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's