Mis geen zomerrolprent met deze iPhone film apps

Roel van Hout
26 juni 2013, 19:38
3 min leestijd
Mis geen zomerrolprent met deze iPhone film apps

De meteorologische zomer is bijna een week oud, maar het weer lijkt vooralsnog nergens op. Gelukkig is de zomer ook de tijd waarin Hollywood de grote filmkanonnen weer tevoorschijn haalt. Met deze iPhone film apps mis je deze zomer geen enkele rolprent.
 
 

iPhone film apps om films te ontdekken

 

IMDb

IMDb

Gratis via App Store

Om maar gelijk met de beste van de iPhone film apps te beginnen: de IMDb app bevat niet alleen alle denkbare informatie over welke film dan ook, hij werkt ook nog eens vlekkeloos. De zeer overzichtelijke app toont in het startscherm een overzicht van de tien laatste filmtrailers en het laatste filmnieuws. Zo ben je in één oogopslag helemaal op de hoogte. De release-datum van aankomende films wordt op basis van je locatie automatisch door de app bijgewerkt.

Daarnaast kun je dankzij de zoekfunctie razendsnel films of series vinden waar je iets over wil weten: per film is te lezen wie eraan hebben meegewerkt – van de regisseur tot de catering aan toe. De app laat je daarnaast een ‘watchlist’ aanmaken. Creëer daarvoor even een gratis account, log eenmalig in en voeg door op filmposters te tikken heel intuïtief films of series aan je lijstje toe. Een vlekkeloze app.

Lees verder na de advertentie.

IMDb
IMDb
IMDb
IMDb
IMDb
IMDb
IMDb
IMDb
IMDb
IMDb
IMDb

Bijhouden welke films je nog wil zien kan ook met de Popcorn app. Door in te loggen via Facebook kun je zien welke films je vrienden – mits ze ook gebruik maken van deze i

Phone film app – goed vinden of aanbevelen. Als je iemand gevonden hebt die je kent, of gewoon leuke films aanbeveelt, kun je hem of haar volgen – een beetje in de stijl van Twitter. Dat maakt de app, veel meer dan die van IMDb, geschikt om films te ontdekken waar je nog nooit van gehoord had maar die je wel wat lijken.

Daarbij is het mogelijk om direct vanuit deze iPhone film app films die al in de bioscoop zijn geweest te bestellen op iTunes of Amazon. Als je films hebt gezien kun je ze beoordelen met sterren of zelfs een korte review voor anderen achterlaten.

Mocht je behoefte hebben aan uitgebreidere reviews in het Nederlands, dan is de Filmfanaat app echt iets voor jou. Deze app ontleent zijn inhoud aan de populaire Nederlandse site Moviemeter.nl. Aan content geen gebrek dus! Enige nadeel is wel dat de app geen bewegende beelden bevat, enkel filmposters. Filmfanaat is daarom vooral geschikt om te bepalen of je een film wel of niet zal bezoeken, minder om nieuwe films te ontdekken.

iPhone film app om tickets te bestellen

 

Pathé App

Pathé Theatres BV

Gratis via App Store

Er is tegenwoordig geen plek meer in Nederland waar geen Pathé bioscoop in de buurt is; daarom durven we de Pathé app met een gerust hart aan te bevelen. Deze iPhone film app bevat, hoewel veel minder uitgebreid dan die van IMDb, een overzicht van aankomende en momenteel draaiende films. Ook in de Pathé app kun je filmtrailers bekijken.

Als je eenmaal weet welke film je wilt zien, bestel je heel gemakkelijk vanuit deze iPhone film app je tickets met iDeal, Paypal of Creditcard. Daarbij kun je, net als op de Pathé site, zelf stoelen kiezen en aanvinken of je wel of geen 3D bril wil (tip: bewaar deze na de voorstelling, dat scheelt de volgende keer geld!) Vervolgens ontvang je op je telefoon een QR-code, die je kunt scannen wanneer je je tickets op gaat halen.

Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App

Weten jullie nog goede iPhone film apps? Aanvullingen zijn zeer welkom!

iPhone film apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's