Review: Minit blijft minuut na minuut na minuut het spelen waard

Lars Paijmans
31 juli 2019, 17:03
2 min leestijd
Review: Minit blijft minuut na minuut na minuut het spelen waard
Minit

Minit

€ 5,99

Reviewscore

8

Heb je een minuutje? Dan heb je precies genoeg tijd om Minit te spelen, een unieke game die presteren onder tijdsdruk een nieuwe betekenis geeft.

Minit geeft je 60 seconden

Je schoenen strikken, een broodje smeren, koffie zetten; in 60 seconden kun je allerlei kleine klusjes doen. Dat principe is de kern van Minit, een avonturengame waarin je steeds een minuut de tijd hebt om taken te verrichten voordat je het loodje legt. Vervolgens begin je weer opnieuw, maar blijven de dingen die je in je vorige minuut gedaan hebt wel bestaan.

Minit iPhone

Op die manier baan je jezelf minuut voor minuut door een mysterieuze wereld, vol met komische personages die jouw hulp nodig hebben. Zo geef je planten water, versla je krabben met je zwaard en doorkruis je een oneindige woestijn.

Van minuut tot minuut

Hierbij is het belangrijk om steeds voor jezelf een doel te stellen: je hebt immers maar zestig seconden om deze te behalen. De meeste opdrachten die je volbrengt kosten meerdere minuten, dus zul je goed moeten plannen om alles op tijd gedaan te krijgen.

Wat Minit zo goed maakt, is dat de game op allerlei manieren met deze beperking speelt. Zo kom je vroeg in je avontuur al een oude man bij een vuurtoren tegen, die enorm langzaam praat. Zo langzaam, dat het haast onmogelijk is om zijn dialoog binnen de minuut te voltooien.

Minit iPhone

Een simpel maar functioneel design

Op het eerste gezicht ziet Minit eruit als een spel dat zo op een klassieke Nintendo-console had kunnen verschijnen. De game is volledig zwartwit en heeft een kinderlijk simpele besturing: lopen doe je met vier knoppen en daarnaast heb je een knop om met mensen en objecten de interactie aan te gaan, of een klap met je zwaard uit te delen.

Ook handig: Minit ondersteunt controllers, wat het besturen net wat handiger maakt. Toch laat Minit zich in zijn eenvoud ook prima bedienen met virtuele toetsen op je scherm. Heb je echter een PlayStation- of Xbox-controller liggen, dan kun je vanaf iOS 13 en iPadOS ook deze gemakkelijk koppelen.

Het simpele uiterlijk komt goed van pas, want met een timer van 60 seconden die continu aftelt, is er geen tijd om van een indrukwekkend uitzicht te genieten. Door deze grafische stijl zie je vaak in één oogopslag al welke objecten en personages op een scherm voor jou de moeite waard zijn om tijd aan te besteden.

Minit iPhone

Conclusie Minit review

Na een paar uur heb je alles gezien wat Minit te bieden heeft, en dat is ook lang genoeg. Wat ons betreft is deze game een must voor iedereen die eens wat anders wil spelen dan de gebruikelijke games die je in de App Store tegenkomt. Wat ons betreft is het spel zijn aanschafprijs van 5,49 euro dan ook ruimschoots waard. Van de komische dialogen tot het originele concept: Minit is iedere minuut de moeite van het spelen waard.

Op zoek naar meer toffe iOS-games? Check dan ons overzicht met de beste iOS-games van juli.

Minit

Devolver

€ 5,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu