Review: Minecraft: Earth Early Access is nu al de moeite waard

Erwin Vogelaar
21 november 2019, 17:03
4 min leestijd
Review: Minecraft: Earth Early Access is nu al de moeite waard
Minecraft Earth

Minecraft Earth

Gratis

Reviewscore

8

Minecraft: Earth is nu te downloaden in de App Store, maar nog wel met vroegtijdige toegang. De game is dus nog niet af, maar biedt al genoeg ruimte om te verzamelen en samen te bouwen. In onze Minecraft: Earth Early Access review lees je meer.

Lees verder na de advertentie.

Lees onze Minecraft: Earth Early Access review

Voorlopig zijn we nog niet van augmented reality-games zoals Pokémon GO af. Pokémon GO-maker Niantic heeft al Harry Potter: Wizards Unite uitgebracht en komt volgend jaar met Catan: World Explorers. Nu kun je ook aan de slag met Minecraft: Earth van Mojang.

Tenminste, het gaat om een Early Access-versie van de game. Net als Minecraft zelf mogen spelers aan de slag met een vroege versie, die daarna wordt uitgebreid met verbeteringen en nieuwe functies.

De game voelt direct vertrouwd aan. Zowel door de manier waarop de echte wereld plots een gamewereld wordt, zoals Pokémon GO en dergelijke games. Maar ook de stijl van Minecraft zullen de meesten direct herkennen.

Bouwen

Net als Minecraft, draait Minecraft: Earth om craften en bouwen. Om dingen te maken, moet je de juiste grondstoffen bij elkaar verzamelen en daarvoor ga je er op uit. Buiten vind je namelijk stenen, hout, kippen, schapen en meer. Al die grondstoffen kun je gebruiken om spullen mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een simpel bed craften, met drie stuks wol en drie stuks planken. Die onderdelen maak je weer van verzamelde schapen en boomstronken.

Met alle dingen die je bij elkaar hebt verzameld en gecraft, kun je aan de slag om te bouwen. Dat gebeurt via augmented reality. Daarvoor plaats je een bouwplaat in de echte wereld, die bijvoorbeeld bestaat uit een stukje grond met een boom en een paar kippen. Vervolgens bouw je dat uit met je eigen creaties. Nieuwe bouwplaten ontgrendel je door verder te spelen, of door ze te kopen in de winkel.

Mooi is dat de bouwplaten niet heel groot zijn, waardoor je bijvoorbeeld rustig aan tafel kunt bouwen. Dan ga je er eerst op uit om grondstoffen te verzamelen, waarna je thuis op je gemakje jouw creativiteit de loop laat.

Daardoor is Minecraft: Earth ook nog leuk als het buiten slecht weer is. De bouwplaten worden steeds groter, waardoor je meer kunt bouwen. Maar misschien is het slimmer om dat dan op de grond te doen.

Sociaal

Daarbij komt de sociale kant ook om de hoek kijken, want je kunt samen met anderen aan dezelfde creatie werken. Daarvoor hoeven ze enkel een qr-code op het scherm te scannen met hun toestel. Zorg dat je bij het bouwen de andere speler wel vertrouwt, want anders kan de ander jouw creatie slopen. Zolang je in speelmodus speelt is er niets aan hand, want dan kun je los gaan in je creatie en wordt alles daarna teruggedraaid. Het bouwwerk is vervolgens weer makkelijk mee te nemen en elders te plaatsen.

Daarnaast is het mogelijk om een avontuur te beleven, misschien wel één van de meest toffe onderdelen van de game. Dit hebben wij helaas nog niet kunnen testen, omdat we nog geen avonturen op de kaart zijn tegengekomen. Een avontuur is weer een bouwplaat die je op de grond zet.

Je kiest vooraf welke items je mee wil nemen, zoals een zwaard, een pikhouweel en wat stenen. Vervolgens moet je bijvoorbeeld vijanden verslaan, of de diepte in om geheimen te vinden die je later weer kunt gebruiken in je eigen bouwwerken. Deze avonturen kun je ook samen met vrienden doen.

De moeite waard?

Minecraft: Earth is een leuke nieuwe manier om met de Minecraft-wereld te spelen, alleen of samen met vrienden. De game richt zich wel duidelijk op een jonge doelgroep. Je moet er bijvoorbeeld van houden om creatief bezig te gaan met deze digitale blokkendoos.

Is dat zo, dan is de Early Access-versie van Minecraft: Earth zeer de moeite waard. Je kunt nog tegen wat bugs oplopen en qua mogelijkheden voelt de game wat beperkt, maar dat zijn doorgewinterde Minecraft-spelers wel gewend.

Minecraft Earth

Mojang

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Meer games

Elke maand kiezen we de vijf beste nieuwe iOS-games in de App Store uit. Check onze keuzes voor afgelopen maand met onder andere Call of Duty: Mobile. En heb je een abonnement op Apple Arcade, maar weet je niet wat je moet spelen? Check dan onze lijst met de beste Apple Arcade-games eens.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen