De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Downloaden: Minecraft Earth nu beschikbaar in Nederland

Lars Paijmans
20 november 2019, 9:09
2 min leestijd
Downloaden: Minecraft Earth nu beschikbaar in Nederland
Minecraft Earth

Minecraft Earth

Gratis

De grote nieuwe Minecraft-game voor de iPhone en iPad is nu beschikbaar in Nederland. Minecraft: Earth combineert de wereld van Minecraft met die van ons met behulp van augmented reality.

Lees verder na de advertentie.

Minecraft: Earth downloaden nu in Nederland

Een paar jaar geleden maakte iedereen kennis met augmented reality dankzij Pokemon Go. Microsoft doet nu iets soortgelijks met Minecraft: Earth, een nieuwe game waarin je virtuele bouwwerken in de echte wereld kunt plaatsen. Het spel is volledig in het Nederlands vertaald, wat het een stuk toegankelijker maakt voor de jongere spelers onder ons.

Minecraft: Earth downloaden

Zodra je de game hebt gedownload, log je in met je Microsoft-account (of maak je er eentje aan) en kun je beginnen met spelen. In Minecraft: Earth draait het allemaal om het verzamelen van gereedschap en bouwblokken om nieuwe creaties mee te kunnen maken.

Virtuele kippen in de echte wereld

Door bouwplaten te ontgrendelen als je niveau’s omhoog gaat, kun je steeds meer nieuwe creaties in de wereld plaatsen. Op die manier zet je bijvoorbeeld een paar virtuele vierkante meter neer op een echt grasveld, waar een Minecraft-kip rondloopt en een boom is neergezet.

Hoewel Minecraft: Earth gratis te downloaden en spelen is, zijn er ook in-app aankopen aanwezig in de vorm van robijnen. Deze kun je gebruiken om speciale bouwwerken te kopen in de in-game winkel.

Ontwikkelaar Mojang rolt het spel geleidelijk over de wereld uit en vanaf vandaag is Nederland ook aan de beurt. Het gaat hier nog wel om een zogenaamde early acces-versie, die dus nog niet helemaal af is. Houd dus rekening met wat bugs en de nodige updates in de komende weken en maanden.

Meer iOS-games op iPhoned

Naast Minecraft: Earth is er natuurlijk nog veel meer te spelen op je iPhone of iPad. Iedere maand zetten we onze favoriete games voor je op een rijtje, zoals Call of Duty: Mobile en Swords of Ditto in oktober.

Daarnaast is er Apple Arcade, de gamingdienst van Apple waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt een exclusief game-aanbod kunt spelen. Meer weten? Check dan onze uitgebreide Apple Arcade review.

Minecraft Earth

Mojang

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu