Mijn verhaal over Trein

Redactie
30 januari 2009, 22:00
2 min leestijd
Mijn verhaal over Trein

“Erg leuk allemaal hoor, applicaties zoals trein, maar wanneer heb je dat nou echt nodig? Spoorboekjes en teksten op bordjes zijn toch echt wel voldoende om je trein te halen.” Dit was mijn eerste gedachte over de applicatie trein. Mijn gedachte over de applicatie is na vorige week wel heel erg veranderd. Dit is mijn verhaal over hoe trein mij een nacht op Amsterdam Centraal bespaarde.

Vorige week ging ik na een avond rocken in Paradiso met een aantal vrienden weer terug naar Amsterdam Centraal. Zoals wij normaal liepen wij automatisch naar ons vaste vertrekspoor, maar daar stond een conducteur die ons tegen hielt. De hele dienstregeling richting ons woonplaats was ontregeld. Er werd geen één normale tijd aangehouden, laat staan een normaal spoor.

Wij wisten dat rond half één de laatste trein altijd vertrekt, en het was toen 10 voor half één. Uit nood trok ik mijn iPhone uit mijn zak en startte de nog nooit nuttig door mij gebruikte applicatie trein. Amsterdam Centraal stond er gelukkig standaard in, waardoor meteen de juiste tijd en het juiste perron in beeld sprongen. Met een eindsprint, en een onverwachte controle door ns-personeel bij de opgang van het perron, hadden we de trein net gehaald. We hadden geen minuut later moeten komen.

Lees verder na de advertentie.

Trein, hoe werkt het dan?

Trein is een applicatie die alle stations in Nederland kent. Standaard staan er al een aantal grote stations in, zoals bijvoorbeeld Amsterdam Centraal. Bij het opstarten wordt meteen via gps het dichtstbijzijnde station in de lijst toegevoegd, waardoor je van dat station ook meteen een actueel schema te zien krijgt.

Als er wijzigingen zijn in de dienstregelingen is het realtime te zien in de applicatie. Vertragingen en perron wijzigingen, je ziet het allemaal in het overzicht.

Naast de bovengenoemde functies, kan je ook je reis plannen en opslaan en de actuele storingen zien. Allemaal erg handig dus.

Denk niet dat je het nooit nodig zal hebben, want op het moment dat je het toch perongeluk nodig hebt ben je te laat.
Trein is nu te downloaden in de App Store voor 2,39.

</p><p></p></p></p>

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's