Nintendo lanceert eerste iOS-app Miitomo

Redactie
31 maart 2016, 15:57
2 min leestijd
Nintendo lanceert eerste iOS-app Miitomo
Miitomo

Miitomo

Gratis

Reviewscore

7,5

Nintendo heeft haar eerste mobiele app gelanceerd in de App Store. De app Miitomo stelt de speler (persoonlijke) vragen via zijn of haar Mii-avatar, waarna de antwoorden met andere spelers gedeeld worden. 

Lees verder na de advertentie.

Miitomo iOS

Miitomo is al een tijdje uit in Japan, waar het spel al meer dan 1 miljoen keer is gedownload. De eerste Nintendo-app voor iOS heeft lang op zich laten wachten, maar is vanaf vandaag eindelijk te downloaden.

Miitomo is meer een soort sociaal netwerk dan een game. In de app staat communicatie met je vrienden centraal. Je maakt allereerst een Mii-personage in de app. Als je al een Mii-avatar hebt van de Nintendo 3DS of Wii U, dan kun je deze via een qr-code overzetten naar de Miitomo iOS-app. Heb je geen zin om een avatar samen te stellen, dan kun je er snel eentje maken door een selfie te schieten.

Wanneer je avatar af, is kun je echt aan de slag met Miitomo. De bedoeling is om vragen te beantwoorden en te stellen aan vrienden die ook Miitomo spelen. Hierdoor kom je meer te weten van elkaar. Bij de vragen kun je denken aan ‘Wat is je favoriete dier?’ of ‘Wat is je lievelingseten?’.

Bij iedere beantwoorde vraag krijg je Miitomo-munten, die je in de Miitomo-winkel kunt uitgeven om minigames te spelen en nieuwe kledingstukken te verdienen. De app is speelbaar in het Nederlands en de Mii-avatars beschikken ieder over een eigen stem om te communiceren.

Miitomo is de eerste app van Nintendo die in de App Store te vinden is. De app is één van de vijf mobiele apps die Nintendo voor het einde van 2017 lanceert. Het is nog onduidelijk wat de apps precies worden.

Miitomo downloaden

Miitomo is via onderstaande link gratis te downloaden. Zorg dat je beschikt over 61,9MB aan vrije opslagruimte en iOS 7 of nieuwer.

Miitomo

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Miitomo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu