Twee miljoen Nederlanders lijden aan migraine. Een migraine-aanval kan eindeloos voelen en alleen de gedachte eraan bezorgt mensen al hoofdpijn. De app Migraine Buddy helpt bij het opboksen tegen deze knallende koppijn.
Lees verder na de advertentie.
Hoofdpijn-app: zo helpt Migraine Buddy jou
Migraine is niet zomaar een vorm van hoofdpijn, maar een hersenaandoening. Hoofdpijnaanvallen kunnen dan gepaard gaan met misselijkheid, uitvalsverschijnselen van lichaamsdelen en overgevoeligheid voor licht en/of geluid.
Migraine is niet te genezen, maar de symptomen zijn wel te behandelen. Medicijnen werken alleen niet voor iedereen en bovendien gaat lang niet iedereen die migraine heeft er mee naar de dokter. Gelukkig is daar Migraine Buddy. De app is een ‘trackingdagboek’ voor hoofdpijn en bedoeld om mensen te begeleiden en inzicht te geven in hun migraine-aanvallen. De app is ontworpen door neurologen en datawetenschappers.
Slim dagboek
Krijg je een hoofdpijnaanval of heb je deze net gehad, dan kun je in de app aangeven waar je pijn hebt, wat de frequentie is, hoe lang de aanval duurt en hoe intens de pijn is. Ook factoren als je locatie, levensstijl en medicijnen worden meegenomen. Zo kan er een zo goed mogelijk beeld worden geschetst over jouw migraine.
Op het moment dat je een aanval invoert, wordt er ook gevraagd naar ‘triggers’. Bepaalde voedselsoorten, alcohol, weersomstandigheden, slaap en menstruatie zijn voorbeelden van dergelijke uitlokkers. De app leert jou triggers te herkennen, zodat je je levensstijl hierop kan aanpassen.
Een andere belangrijk aspect van de app is het intelligente slaapdagboek. Ontdek het verband tussen jouw slaapgedrag en migraine via een slaapdiagram. Hiervoor werkt de app samen met de Gezondheid-app van Apple zelf. Oude slaapdata wordt ook geĂŻmporteerd. Zo kun je ook oudere migraine-aanvallen achteraf toevoegen, zonder dat deze niet volledig geanalyseerd kunnen worden.
Na een aanval geeft Migraine Buddy een overzichtelijke samenvatting aan de gebruiker en biedt het een actieplan aan. Om bepaalde voedselsoorten te vermijden, of beter op je slaap te letten bijvoorbeeld. Zodra je meerdere aanvallen in de app registreert, bouw je ook automatisch een eigen rapport op. De app kan bijvoorbeeld als advies geven om zo’n rapport eens met je huisarts te bespreken.
Gebruiksvriendelijk op ieder moment
Migraine Buddy is in verschillende talen beschikbaar en dus ook in te stellen op Nederlandstalig. Je bepaalt zelf wat je wil bereiken met de app. Betere communicatie met je arts, het ontdekken van triggers en beter inzicht krijgen of zelfs bewijs verzamelen om te laten zien aan je verzekering of werkgever.
Ook kun je instellen of dierbaren of lotgenoten een notificatie krijgen wanneer je in de app aangeeft een aanval te hebben. Dit kan vooral een helpende hand zijn voor migraine-patiënten die er regelmatig last van hebben.
Een ander groot voordeel is de lay-out van de app. Migraine Buddy gebruikt donkere, rustige kleuren en veel icoontjes. Dit maakt het een erg gebruiksvriendelijke tool, ook wanneer je niet helemaal lekker bent.
→ Wil je gezonder leven? Lees alle artikelen van ons eerdere maandthema Gezondheid