Microsofts nieuwe todo-app vervangt populaire app Wunderlist
Microsoft To Do

Microsoft To Do

Gratis

Onze score

8

Microsoft heeft een nieuwe taken-app uitgebracht met functies van Wunderlist. De aparte Wunderlist-app sluit op termijn en maakt volledig plaats voor Microsoft To-Do.

Wunderlist verdwijnt op termijn

Wunderlist is één van de bekendste todo-apps van iOS. Microsoft nam de app in 2015 over en daarna ging de ontwikkeling van Wunderlist gewoon door. Dat verandert met de komst van een nieuwe taken-app van Microsoft. Die heet simpelweg To-Do en is ontwikkeld door het team van Wunderlist.

Toch verdwijnt Wunderlist niet meteen uit de App Store, al is dat wel het plan op termijn. “Pas als we er zeker van zijn dat het beste van Wunderlist in To-Do te vinden is, sturen we Wunderlist met pensioen.” Microsoft hoopt dat Wunderlist-gebruikers overstappen naar To-Do. Het bedrijf stelt zelfs een tool beschikbaar om lijsten en todo’s over te zetten naar de nieuwe app.

Microsoft To Do
Microsoft To Do
Microsoft To Do
Microsoft To Do
Microsoft To Do
Microsoft To Do
Microsoft To Do
Microsoft To Do
Microsoft To Do

Microsoft To-Do

To-Do werkt grotendeels zoals Wunderlist en ziet er minstens zo fraai uit. Mensen kunnen de app gebruiken om lijstjes bij te houden en plannen te maken. Nieuw is het overzicht ‘Mijn dag’. Hier hang je plannen aan de huidige dag en streep je ze af na voltooiing. Je kunt notities aan taken toevoegen en een einddatum instellen. Daarnaast is het mogelijk herinneringen te plaatsen, zodat je echt niets vergeet. Elke nieuwe dag begint de lijst blanco.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

To-Do downloaden

Verder geeft To-Do na verloop van tijd suggesties  voor nieuwe taken, waar je zelf misschien niet aan denkt. Daarvoor tik je op het lampje in de app. To-Do toont dan je taken van een dag eerder en geeft vervolgsuggesties op basis van een slim algoritme. Handig is dat de lijsten gesynchroniseerd worden met al je apparaten, omdat je inlogt met een e-mailadres. Een lijstje dat je op de iPhone maakt, is ook te bekijken en aan te passen op een pc.

To-Do maakt onderdeel uit van Office 365. De app werkt al samen met Outlook, waar de taken ook te zien zijn. De komende maanden worden ook andere Office 365-diensten toegevoegd.

Microsoft To Do

Microsoft Corporation

8,8 (6052 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.