Microsoft Solitaire Collection brengt Windows Patience naar iOS
Erwin Vogelaar
Microsoft Solitaire Collection

Microsoft Solitaire Collection

Gratis

Onze score

7,5

Al je dromen komen vandaag uit, want het klassieke Patience dat je vroeger op een Windows-computer speelde is nu ook verkrijgbaar voor iOS als Microsoft Solitaire Collection.

Microsoft Solitaire Collection

Misschien heb je nooit iets anders gebruikt dan een Mac, maar de kans is groot dat je ooit een Windows-machine had. Dit besturingssysteem heeft al decennia lang een vaste serie spelletjes vooraf geïnstalleerd staan, met als hoogtepunt Patience. Ook wel bekend als Solitaire. In deze game moet je alle kaarten op het speelveld in oplopende stapeltjes leggen door te puzzelen met de cijfers en kleuren. Zijn de stapeltjes compleet? Dan springen ze je tegemoet.

Microsoft Solitaire Collection

Deze game kun je nu ook op je iPhone of iPad spelen. We zullen niet zeggen dat dit de beste Solitaire-game in de App Store is, want het game-concept is op zoveel verschillende leuke manieren uitgewerkt in talloze apps. Microsoft Solitaire Collection biedt echter voornamelijk een dosis nostalgie. Het is de eerste keer dat het spelletje buiten een Windows-pc speelbaar is en dat is best bijzonder.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je kunt in deze collectie kiezen uit vijf verschillende versies van Solitiare. De meest standaard modus is Klondike, maar daarnaast krijg je ook de beschikking over Spider, Freecell, Tripeaks en Pyramid. Elke modus heeft net iets andere regels waar je mee rekening moet houden. Hoewel deze games trouw blijven aan hun ouderwetse achtergrond, heeft Microsoft wel een extra laag gebouwd met het gameplatform Xbox Live, zodat je allerlei uitdagingen krijgt en punten kunt verdienen. De game is gratis, maar je krijgt wel advertenties. Voor een abonnement van 1,99 euro per maand kun je een advertentieloze app krijgen.

Microsoft Solitiare Collection downloaden

Microsoft Solitaire collection is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. Je hebt daar wel 166MB vrije ruimte voor nodig en je moet minimaal iOS 8.0 draaien.

Microsoft Solitaire Collection

Microsoft Corporation

9 (3966 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.