Zo maak je mooiere selfies met Microsoft Selfie
Erwin Vogelaar
Microsoft Selfie

Microsoft Selfie

Gratis

Onze score

6

Microsoft heeft een selfie-app uitgebracht in de App Store. Die poetst nieuwe en oude selfies automatisch op voordat je de foto de wereld in stuurt.

Microsoft Selfie

Vlak voor het eind van het jaar brengt Microsoft nog een selfie-app uit voor iOS. Het klinkt als een grap, maar naast Microsoft Word, PowerPoint, Excel en Outlook is nu ook Microsoft Selfie te downloaden. De app is helaas net zo sexy als je van een gemiddelde Microsoft-app verwacht.

In de app kun je ervoor kiezen een nieuwe selfie te maken, of een foto te gebruiken uit de Filmrol van je toestel. Na wat bliepjes zal de app automatisch de foto oppoetsen. Je krijgt een enkele slider voorgeschoteld om het effect te versterken of te verzwakken. Hierbij bestuur je volgens de app onder andere de ruisonderdrukking en belichting. Om het af te maken kun je nog een kleurenfilter kiezen.

Het belangrijkste onderdeel van het oppoetsen is echter wat Microsoft de ‘Intelligent Enhancement’ noemt. Het resultaat is voornamelijk dat je huid gladder wordt gemaakt en het geheel er wat nepper uit komt te zien. Kleine rimpeltjes en pukkeltjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als dat het effect is wat je zoekt, dan werkt Microsoft Selfie goed. Toch voelt de app vooral als een vreemde eindejaarsgrap.

Microsoft Selfie downloaden

Microsoft Selfie is gratis te downloaden in de App Store. De app vraagt om 56,8MB vrije ruimte en je hebt iOS 8 of hoger nodig om je selfies te kunnen oppoetsen.

Microsoft Selfie

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.