Microsoft Pix: nieuwe camera-app maakt je foto’s zelfstandig mooier

27 juli 2016, 17:01
2 min leestijd
Microsoft Pix: nieuwe camera-app maakt je foto’s zelfstandig mooier
Microsoft Pix

Microsoft Pix

Gratis

Reviewscore

8

Microsoft Pix gebruikt de kracht van kunstmatige intelligentie om jouw foto’s zo mooi mogelijk te maken. Met de nieuwe app gaat Microsoft de strijd aan met de standaard Camera-app van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Pix benut kunstmatige intelligentie

Volgens Microsoft maakt Pix namelijk betere foto’s dan je met de standaard app van Apple doet, ondanks dat ze dezelfde camera gebruiken. Microsoft krijgt dit voor elkaar door met kunstmatige intelligentie zelfstandig de beste instellingen voor een foto te selecteren.

Zo analyseert Microsoft Pix de omgeving en worden er automatisch gezichten herkend. Hierdoor hoef jij alleen maar een kiekje af te drukken, waarna de app op eigen houtje gezichten scherper maakt en de belichting afstemt op de omgeving.

Iedere keer als je een plaatje schiet met de app worden er meerdere foto’s tegelijk gemaakt, zowel voor en nadat je de sluiterknop ingedrukt hebt. Vervolgens krijg je direct de beste te zien. Deze ziet er in veel gevallen inderdaad mooier uit dan je met Apples standaard Camera-app maakt, omdat Pix ook elementen uit de andere foto’s benut om de beste foto nog mooier te maken.

Mooiere foto’s, zonder zelf iets te doen

Tijdens het testen van Microsoft Pix viel inderdaad op hoe vooral de belichting erop vooruit ging, en ook kleinere details beter naar voren komen. In de app kun je een ‘Compare’ knop indrukken om steeds het verschillen tussen de originele foto en het Pix-resultaat te bekijken.

Om ook de liefhebbers van Apples Live Foto’s over te halen om Pix te gebruiken, animeert de fotografie-app automatisch alle foto’s waarop ‘noemenswaardige beweging’ te zien is. Een taart met een kaarsje erin laat het vuur bijvoorbeeld dansen.

Introducing Microsoft Pix – A Smarter Camera App

Microsoft Pix downloaden

Als je tevreden bent met het resultaat kun je een foto nog croppen of een filter geven, en daarna delen met je sociale netwerk naar keuze. Microsoft Pix is gratis te gebruiken, en heeft uiteraard toegang nodig tot je camera en filmrol. Voor zover wij in een korte test hebben gezien maakt de app inderdaad prachtige foto’s, zonder dat jij de instellingen in hoeft te duiken om ze handmatig te verbeteren.

Dit is voor veel mensen een voordeel, maar omdat je deze instellingen niet handmatig kunt bijstellen zullen de fotografie-fanaten onder ons misschien minder goed overweg kunnen met het geautomatiseerde proces van Microsoft Pix.

Microsoft Pix

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu