Microsoft Office Mobile nu gratis dankzij iPad-lancering

Wouter Nijsen
28 maart 2014, 8:23
2 min leestijd
Microsoft Office Mobile nu gratis dankzij iPad-lancering

Vanwege de iPad-lancering van Microsoft Office Mobile, biedt Microsoft de app voor de iPhone gratis aan in de App Store. Voor de drie losse apps Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint heb je niet meer een abonnement nodig om ze te kunnen openen.

Lees verder na de advertentie.

microsoft office voor iphone

Het gaat hier overigens wel voor thuisgebruik. Wil je Microsoft Office Mobile op een zakelijke manier gebruiken, dan moet je nog steeds een Office 365-abonnement afsluiten. Het populaire officepakket staat al jarenlang bekend dat het uitstekende naslagwerkprogramma’s bevat voor pc-gebruikers. Microsoft wil datzelfde succes dus ook op de iDevices proberen te bereiken. De iPad-versie van Microsoft Office wordt tegen betaling aangeboden. Je moet een Office 365-abonnement afgesloten hebben, dat zo’n 99 euro per jaar kost of 10 euro per maand. Daarmee krijg je toegang tot gebruik van het programma op maximaal vijf pc’s of op vijf verschillende mobiele apparaten.

Gratis documenten lezen in iPad-versie

microsoft office voor iphone

Wil je Microsoft Office op iPad alleen maar gebruiken om documenten te lezen, dan is de applicatie gratis te gebruiken. Pas als je bestanden wilt bewerken, zul je moeten betalen. Bij aanschaf van een Office 365-abonnement krijgt de gebruiker verder 20GB opslagruimte per gezinslid bij OneDrive en 60 minuten gratis belminuten in Skype. Microsoft meldt dat het nog bezig is met een nieuw abonnement, gericht op maar één gebruiker. Dit abonnement kost naar alle waarschijnlijkheid zeventig euro per jaar en stelt Office beschikbaar voor een enkele pc, tablet en smartphone.

Microsoft Office voor iPhone gratis downloaden

Microsofts softwarepakket is met name populair bij studenten en binnen het bedrijfsleven. Daarnaast wordt de iPad steeds vaker als volwaardige computer gebruikt, waardoor er grotere en belangrijkere taken op de tablet worden uitgevoerd. De iPhone-app die je kunt download via onderstaande link is 50MB groot en vereist iOS 7 of nieuwer.

[appimg 541164041]
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu