Microsoft Office komt naar Mac App Store, en waarom dat belangrijk is

Florence Peeters
25 januari 2019, 10:15
2 min leestijd
Microsoft Office komt naar Mac App Store, en waarom dat belangrijk is

Microsoft Office-apps zijn eindelijk te downloaden vanuit de Mac App Store. Hoewel Office-programma’s al langer beschikbaar zijn voor Mac-gebruikers, biedt dit een hoop voordelen.

Microsoft Office in de Mac App Store

Microsoft Office is voor velen al lange tijd een begrip als het gaat om computerprogramma’s. Vanaf vandaag zijn alle Microsoft Office-apps ook te downloaden in de Mac App Store.

Al jarenlang kun je programma’s als Word, PowerPoint en Excel via Microsoft zelf downloaden, maar toch is het een grotere stap vooruit voor mensen die Office op hun Mac willen. Dit zijn de belangrijkste drie redenen.

1. Gemakkelijkere updates

Zo handig als updates via de Mac App Store gaan, zo lastig zijn updates van de Microsoft-programma’s op je Mac. Een groot voordeel is dan ook dat Office downloaden vanuit de Mac App Store gelijkstaat aan automatische updates op de achtergrond. Zo blijven je apps altijd up-to-date zonder gedoe, en worden ze samen met je andere app-updates bijgewerkt naar de nieuwste versie.

2. Office-programma’s zijn gebundeld

Als je regelmatig verschillende Office-apps gebruikt, kan het handig zijn om de apps die je gebruikt daar op af te stemmen. Bijvoorbeeld OneDrive gebruiken in plaats van iCloud om je documenten en e-mails in op te slaan, en dus ook Outlook als mail-app in te stellen.

Ideaal is dat je nu alle Office-programma’s als een bundel kunt downloaden. Zo heb je met een druk op de knop alle apps op je Mac staan. Heb je er slechts enkele nodig? Dan kun je ze nog steeds los downloaden en selecteren.

3. Office 365-licentie betalen via je Apple ID

Om de meeste Microsoft Office-apps te kunnen gebruiken, heb je een Office 365-licentie nodig. Ondanks dat de apps gratis te downloaden zijn, is het gebruik ervan dus niet gratis.

Voor een Office 365-licentie betaal je 69 euro per jaar, of 7 euro per maand. Gezinsdeling is ook mogelijk, dan betaal je 99 euro per jaar of 10 euro per maand. Dan kun je met maximaal zes personen gebruikmaken van de apps.

In ruil daarvoor kun je Word, Excel, PowerPoint en Outlook gebruiken op je Mac, en krijg je ook toegang tot OneDrive met 1TB aan cloudopslag en Skype. Ook krijg je regelmatige updates van alle apps via de Mac App Store.

Waar je voorheen een losse overeenkomst met Microsoft moest afsluiten voor de betaling, betaal je nu gewoon via Apple ID. Zo kost het aanschaffen van de licentie nog minder moeite en hoef je geen betaalgegevens en machtigingen meer in te vullen bij het installeren van Office-apps.

Microsoft Word

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft Excel

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft PowerPoint

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Dark Mode in Office-apps

Onlangs is ook bekend geworden dat alle Microsoft-apps de Dark Mode in macOS Mojave ondersteunen. Zo hoef je niet tegen een fel wit licht in te staren als je ‘s avonds nog een PowerPoint-presentatie of Word-document probeert te maken.

Check meer productiviteits-apps en -functies

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen