Microsoft-update: Office krijgt drag & drop en OneDrive ondersteunt Bestanden-app
Erwin Vogelaar

Microsoft geeft zijn belangrijkste apps een update, zodat je nu onder andere met OneDrive en Microsoft Office drag & drop kunt gebruiken. Ook ondersteunt OneDrive nu de Bestanden-app.

OneDrive en Microsoft Office drag & drop-update

Sinds iOS 11 is het op de iPad mogelijk om dingen te verslepen naar een andere app. Denk aan stukken tekst, afbeeldingen of zelfs hele bestanden. App-makers zijn nog steeds bezig om deze functionaliteit toe te voegen en vandaag is Microsoft aan de beurt. Het is een belangrijke update, want het maakt het werken met de Office-programma’s en OneDrive een stuk makkelijker.

De Microsoft Office-programma’s worden nog veel gebruikt, bijvoorbeeld om samen te werken met mensen die geen Apple-apparaat bezitten. Ook zijn de apps handig als je een Windows-pc bezit. Met drag & drop plaats je afbeeldingen of stukken tekst zo in je documenten.

office drag & drop

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

OneDrive ondersteunt nu ook drag & drop, zodat je bestanden van deze cloudopslag kunt verplaatsen naar een andere app. Bijvoorbeeld om te delen in een chat-gesprek.

OneDrive en de Bestanden-app

Een andere grote verandering is dat OneDrive nu ondersteuning biedt voor de Bestanden-app. Dat betekent dat je op je iPhone of iPad via elke app die de Bestanden-app ondersteunt, bestanden kunt uploaden en opvragen via OneDrive of SharePoint. Het is tevens mogelijk om OneDrive-bestanden in de Bestanden-app te taggen, zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. De OneDrive-app heeft ook een kleine redesign gehad met een meer gedetailleerde lijst, zodat je sneller vindt wat je zoekt.

Een andere aanpassing is dat je nu op elk apparaat, of het nou een iPhone, Mac of pc is, in een document waar je met anderen aan werkt kunt zien wie er op dat moment mee bezig is en welke veranderingen diegene maakt. De vernieuwde Office-apps en OneDrive vind je nu in de App Store. Nog verward over drag & drop? Wij leggen uit hoe drag & drop op de iPad werkt.

Download OneDrive in de App Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.