Microsoft-update: Office krijgt drag & drop en OneDrive ondersteunt Bestanden-app

Erwin Vogelaar
31 januari 2018, 20:24
2 min leestijd
Microsoft-update: Office krijgt drag & drop en OneDrive ondersteunt Bestanden-app

Microsoft geeft zijn belangrijkste apps een update, zodat je nu onder andere met OneDrive en Microsoft Office drag & drop kunt gebruiken. Ook ondersteunt OneDrive nu de Bestanden-app.

Lees verder na de advertentie.

OneDrive en Microsoft Office drag & drop-update

Sinds iOS 11 is het op de iPad mogelijk om dingen te verslepen naar een andere app. Denk aan stukken tekst, afbeeldingen of zelfs hele bestanden. App-makers zijn nog steeds bezig om deze functionaliteit toe te voegen en vandaag is Microsoft aan de beurt. Het is een belangrijke update, want het maakt het werken met de Office-programma’s en OneDrive een stuk makkelijker.

De Microsoft Office-programma’s worden nog veel gebruikt, bijvoorbeeld om samen te werken met mensen die geen Apple-apparaat bezitten. Ook zijn de apps handig als je een Windows-pc bezit. Met drag & drop plaats je afbeeldingen of stukken tekst zo in je documenten.

office drag & drop

OneDrive ondersteunt nu ook drag & drop, zodat je bestanden van deze cloudopslag kunt verplaatsen naar een andere app. Bijvoorbeeld om te delen in een chat-gesprek.

OneDrive en de Bestanden-app

Een andere grote verandering is dat OneDrive nu ondersteuning biedt voor de Bestanden-app. Dat betekent dat je op je iPhone of iPad via elke app die de Bestanden-app ondersteunt, bestanden kunt uploaden en opvragen via OneDrive of SharePoint. Het is tevens mogelijk om OneDrive-bestanden in de Bestanden-app te taggen, zodat ze makkelijk terug te vinden zijn. De OneDrive-app heeft ook een kleine redesign gehad met een meer gedetailleerde lijst, zodat je sneller vindt wat je zoekt.

Een andere aanpassing is dat je nu op elk apparaat, of het nou een iPhone, Mac of pc is, in een document waar je met anderen aan werkt kunt zien wie er op dat moment mee bezig is en welke veranderingen diegene maakt. De vernieuwde Office-apps en OneDrive vind je nu in de App Store. Nog verward over drag & drop? Wij leggen uit hoe drag & drop op de iPad werkt.

Download OneDrive in de App Store (gratis)

Categorie: Productiviteit
Spotlight: Microsoft

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's