Microsoft Office-apps werken nu samen met iCloud
Gijs Ettes

De office-apps van Microsoft – Word, Excel en PowerPoint – hebben een update ontvangen waardoor ze nu samenwerken met iCloud. Hierdoor kun je bestanden openen, bewerken en uploaden naar de cloud van Apple.

Office-bestanden uploaden naar iCloud

Voorheen was het niet mogelijk om Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden te uploaden naar iCloud, maar vanaf nu kun je ze dus wel openen en bewerken vanaf elk gekoppeld Apple-toestel. Voor deze functionaliteit is echter wel iOS 8 of hoger benodigd. De office-apps werken ook nog steeds met OneDrive en Dropbox samen.

microsoft office-apps

Microsoft Word biedt sinds de update tevens nieuwe sjablonen voor het maken van Word-bestanden. Bij Excel zijn er – alleen op iPads met iOS 8.2+ – nieuwe invoegtoepassingen voor uitgebreidere spreadsheets. De laatste versie van PowerPoint biedt de mogelijkheid om de indeling van dia’s te wijzigen en foto’s en video’s in te voegen vanuit de galerij.

Microsoft Office-apps op iOS

De vernieuwde office-apps zijn sinds eind vorig jaar beschikbaar voor de iPhone en iPad, en bieden gratis basisfuncties voor het bewerken van Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden. Dat is handig als je onderweg een foutje uit een datasheet moet halen of de dia’s in je presentatie wilt omwisselen.

Het enige dat je nodig hebt is een gratis Microsoft-account. Voor meer geavanceerde bewerkingsopties is een betaald Office 365-account benodigd. Via onderstaande links kun je de Microsoft Office-apps downloaden. Deze zijn geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad, en werken – in het geval van PowerPoint – zelfs samen met de Apple Watch.

Microsoft Word (AppStore Link) Microsoft Word
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download
Microsoft Excel (AppStore Link) Microsoft Excel
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download
Microsoft PowerPoint (AppStore Link) Microsoft PowerPoint
Ontwikkelaar: Microsoft Corporation
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Het laatste nieuws over Microsoft

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.