De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Zo werkt het Microsoft Hub Keyboard op iOS

Rutger Otto
8 april 2016, 15:40
2 min leestijd
Zo werkt het Microsoft Hub Keyboard op iOS

Microsoft heeft zijn Hub-toetsenbord uitgebracht voor Apple-apparaten. Hiermee kun je onder meer snel Office-bestanden met anderen delen.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Hub Keyboard

Het Hub Keyboard is niet volledig nieuw. De app verscheen in februari voor Android, maar is er nu dus voor de iPhone. Voordat je ‘m kunt gebruiken, moet je het toetsenbord niet alleen downloaden, maar ook toevoegen aan je keyboards bij ‘Toetsenborden’ in de Instellingen-app.

Het toetsenbord is helemaal in de stijl van Microsoft. Zo is het ontwerp heel strak met rechthoekige toetsen. Standaard wordt je meest recent gekopieerde tekst getoond, die je met een druk op de knop kunt invoegen. Daarnaast is het mogelijk om in te loggen met een Office 365-account, zodat je documenten vanuit de cloud kunt opzoeken via het toetsenbord, bijvoorbeeld om ze met anderen te delen. Ook contactinformatie is gemakkelijk te delen.

hub keyboard k

Sneller bestanden vinden en delen

Verder heeft het toetsenbord een zoekbalk, waarmee je snel naar bestanden zoekt. De app is prima te gebruiken als standaard toetsenbord, maar het zal vooral mensen met een Office 365-account aanspreken, anders heb je weinig aan de extra functies. Momenteel ondersteunt de app alleen nog maar Engels, daardoor krijg je steeds Engelse suggesties als je in het Nederland typt, al veranderen je woorden niets automatisch. De automatische vertaal-optie lijkt nog te missen in de app.

Het Hub Keyboard van Microsoft werd bedacht door een senior designer van het Office-team; Steve Won. Hij raakte gefrustreerd doordat hij steeds tussen apps moest wisselen om bepaalde taken uit te voeren. Het idee was dus om enkele veelgebruikte functies vanuit het toetsenbord bereikbaar te maken.

Hub Keyboard downloaden voor iOS

Het toetsenbord werd door Microsoft Garage gemaakt. Dat is de afdeling binnen Microsoft waar meer experimentele apps worden gebouwd. Het Hub Keyboard is gratis te downloaden en werkt met iOS 9.1 of nieuwer.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu