Michelin, een te duur alternatief voor eet.nu
Redactie

Laatst schreven wij een bericht over eet.nu. Deze website had toen een speciale website gemaakt voor de iPhone waarmee je alle restaurants in de buurt kan opzoeken. Michelin doet het zelfde, alleen is dit wél een native applicatie.


<br />Door de applicatie op te starten, kan je alle restaurants in de buurt opzoeken door middel van de GPS-functie. Het lijstje met restaurants in de buurt verschijnt na ongeveer 20 seconden.

Als je een leuk restaurant gevonden denkt te hebben, kan je deze aantikken. In het informatie venster van dit restaurant zie je niet alleen het telefoonnummer, het mailadres en de website, maar je ziet ook recensies.

Nadelen

Ik heb deze applicatie aangeschaft omdat ik het belangrijk vind om te weten waar ik eet. Ik gebruikte eerst de website eet.nu hiervoor, maar ik dacht dat deze applicatie veel beter zou zijn.

De eerste tegenvaller was de prijs. Ik heb 14,99 betaald voor deze kleine applicatie. Dat vind ik eigenlijk nog niet eens zo heel erg, als alles maar goed werkt. Helaas was dit niet het geval.

Ik denk dat deze applicatie maar 40% van de restaurants in mijn buurt weergeeft. Dit vind ik onacceptabel. De website van eet.nu is veel vollediger, alhoewel zij er ook wel eens één missen.

Ook zijn er bijna geen recensies. Dit kan komen omdat niemand deze applicatie werkelijk gebruikt. De applicatie is gewoon te duur, en te onvolledig om normaal gebruikt te kunnen worden.

Conclusie

Schaf Michelin niet aan. De prijs is veel te hoog voor de slechte kwaliteit die de ontwikkelaars leveren. De database met restaurants is onvolledig, waardoor je soms wel 60% van de restaurants niet te zien krijgt.

Mijn advies aan jullie is om de gratis website van eet.nu te bezoeken. Op m.eet.nu kan je helemaal gratis snel je restaurant opzoeken. Een voordeel van deze website is dat je gebruik kan maken van GPS en dat deze database wel uitgebreid is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • René

  Het hele idee is juist dat Michelin alleen de restaurants selecteert vanaf een bepaalde kwaliteit, dat is met de gids zo, en met de digitale applicatie precies hetzelfde. Als je ook simpelere restaurants wil is aanschaf inderdaad onzinnig, als je graag gegarandeerde kwaliteit hebt niet.

 • Stephen

  Sorry, maar wat een slechte, onzinnige review van deze applicatie. De reviewer, Jan van Kampen, heeft geen enkel idee wat de rode Michelin-gidsen eigenlijk zijn. De rode Michein-gidsen beogen helemaal niet volledig te zijn, maar geven een overzicht van restaurants (en hotels) die voldoen aan de strenge Michelin-kwaliteitscriteria. De restaurants worden jaarlijks anoniem bezocht door Michelin-inspecteurs, waarna restaurants die Michelin goed genoeg vindt, een aantal ‘Bestekjes’, een ‘Bib Gourmand’ of één, twee of drie sterren krijgt, afhankelijk van de luxe van het restaurant, de kwaliteit en de prijs/kwaliteit-verhouding.

  De website eet.nu probeert een overzicht te geven van alle restaurants, zonder een kritisch oordeel over kwaliteit te geven. Je kunt de Michelingids dus absoluut niet met eet.nu vergelijken en kun je dus ook niet als ‘te duur alternatief’ voor eet.nu zien.

  Voor wat betreft de prijs van de iPhone Michelin-app: ik vind ‘m helemaal niet zo duur… €14,99 voor de gids van bijna heel Europa…
  De ‘echte’, papieren Michelingids voor alleen Nederland kost al €19,90…

  De technische kwaliteit van de iPhone Michelingids kan ik niet beoordelen, want ik heb ‘m niet gedownload, maar ik las wel op reviews in de app store dat niet alle informatie up to date is… En dan is €14,99 natuurlijk wel te veel geld…

 • Jan van Kampen

  Misschien vind ik de database van het doel dan ook wel te klein. Wij hebben hier een restaurant dat heel hoog aangeschreven staat. Het restaurant komt regelmatig als beste reastaurant van Noord-Holland uit de test van bijvoorbeeld de Telegraaf, of TV noordholland. Dit restaurant is helemaal niet te vinden in de applicatie, onvolledigheid dus.
  Zoals je kan lezen heb ik ook niets tegen de prijs, alleen dan moet het wel goed werken.
  Nog even over het bereik van deze app. Heel europa is natuurlijk leuk, maar de app haalt alles van internet. Ik heb, als ik in het buitenland ben, mijn dataroaming uit staan. Ik wil niet meer kosten maken dan dat nodig is. (gelukkig komt er een maximum van 50 cent per 1 mb aan 🙂 )
  Ik ben ook niet labiel, ik zie ook dat Michelin een ander doel heeft, maar ik prefereer (en adviseer) de website eet.nu, omdat je met die website ook kan bepalen of iets een ‘goed restaurant’ is.

 • René

  Je klacht gaat niet over de applicatie, maar over de Michelingids zelf. Als je de gids zelf goed vindt, werkt deze applicatie perfect.

  Ik mis wel de hotels nog, misschien in een volgende versie of een aparte applicatie?

 • Peter Voorthuizen

  Het blijkt toch lastig te zijn om een dergelijke applicatie te bouwen voor de Iphone. Ik heb meerdere applicatie getest maar loop constant tegen dezelfde issues aan. De databases zijn vaak erg beperkt en de informatie voorziening in de vorm van beoordelingen is ook altijd minimaal.

  Op internet zijn de website wel altijd goed. Het is volgens mij gewoon een kwestie van afwachten totdat iens, eet.nu, dinnersite of uitetenin.nl een dergelijk app uitbrengt. Op http://www.uitetenin.nl lees ik trouwens dat ze wel iets met een app gedaan hebben maar zonder succes denk ik wat ik kan de app nergens vinden.

  We wachten af….