Michelin, een te duur alternatief voor eet.nu

Redactie
10 maart 2009, 22:28
2 min leestijd
Michelin, een te duur alternatief voor eet.nu

Laatst schreven wij een bericht over eet.nu. Deze website had toen een speciale website gemaakt voor de iPhone waarmee je alle restaurants in de buurt kan opzoeken. Michelin doet het zelfde, alleen is dit wél een native applicatie.

<br />


Door de applicatie op te starten, kan je alle restaurants in de buurt opzoeken door middel van de GPS-functie. Het lijstje met restaurants in de buurt verschijnt na ongeveer 20 seconden.

Lees verder na de advertentie.

Als je een leuk restaurant gevonden denkt te hebben, kan je deze aantikken. In het informatie venster van dit restaurant zie je niet alleen het telefoonnummer, het mailadres en de website, maar je ziet ook recensies.

Nadelen

Ik heb deze applicatie aangeschaft omdat ik het belangrijk vind om te weten waar ik eet. Ik gebruikte eerst de website eet.nu hiervoor, maar ik dacht dat deze applicatie veel beter zou zijn.

De eerste tegenvaller was de prijs. Ik heb 14,99 betaald voor deze kleine applicatie. Dat vind ik eigenlijk nog niet eens zo heel erg, als alles maar goed werkt. Helaas was dit niet het geval.

Ik denk dat deze applicatie maar 40% van de restaurants in mijn buurt weergeeft. Dit vind ik onacceptabel. De website van eet.nu is veel vollediger, alhoewel zij er ook wel eens één missen.

Ook zijn er bijna geen recensies. Dit kan komen omdat niemand deze applicatie werkelijk gebruikt. De applicatie is gewoon te duur, en te onvolledig om normaal gebruikt te kunnen worden.

Conclusie

Schaf Michelin niet aan. De prijs is veel te hoog voor de slechte kwaliteit die de ontwikkelaars leveren. De database met restaurants is onvolledig, waardoor je soms wel 60% van de restaurants niet te zien krijgt.

Mijn advies aan jullie is om de gratis website van eet.nu te bezoeken. Op m.eet.nu kan je helemaal gratis snel je restaurant opzoeken. Een voordeel van deze website is dat je gebruik kan maken van GPS en dat deze database wel uitgebreid is.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's