Metro Amsterdam, de metrolijnen in je zak
Redactie

Het openbaar vervoer is in Amsterdam bijna noodzakelijk om te gebruiken. In deze grote stad is het verplaatsen per auto bijna niet mogelijk in het centrum.
Het is meestal wel een gedoe om de goede haltes en lijnen te vinden. De kaarten zijn onoverzichtelijk of te groot….
Een handige oplossing voor deze problemen is het digitaliseren van de openbaar vervoer overzichten.
Voor de bus is er al een bestaande applicatie, evenals voor de treinen. Nu is er ook een applicatie voor de Metro in Amsterdam beschikbaar: Infomaps Metro Amsterdam.

Infomaps Metro Amsterdam

Sinds kort is deze applicatie in de App store. Alle 4 metrolijnen van Amsterdam zijn inbegrepen, net zoals alle stations.
In een kaart worden alle lijnen en stations weergeven, je kan er ook voor kiezen om het in een lijst vorm te bekijken. De kaart en het uiterlijk van het hele programma ziet er fraai uit.
De metrolijnen zijn goed te onderscheiden door de verschillende kleuren die gebruikt zijn.

De applicatie heeft mooi gebruik gemaakt van het locatie bepalen. Met de “locate-me” functie wordt je locatie aangegeven, zodat je het dichtst bijzijnde metrostation kan vinden.

Bruikbaar?

De applicatie is heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het design is rustig en er zitten handige functies in. De aansluitende treinverbindingen worden weergeven en dat is heel gunstig.
Deze app is heel bruikbaar voor de mensen die de metro gebruiken in Amsterdam. Wanneer je ook de tramlijnen wilt hebben op je iPhone heeft de ontwikkelaar van Metro Amsterdam ook een andere app voor je: Infomaps Amsterdam.

Deze Applicatie is gratis en het downloaden dubbel en dwars waard!

Website: Infomaps Metro Amsterdam
iTunes: klik

Metro Amsterdam

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.