Met nieuwe iPhone app misdaad anoniem melden
Redactie

Als je in Nederland een misdaad anoniem wilt melden, dan kan dat nu ook via een applicatie op je iPhone. Met de app Anoniem kun je het politienummer met je iPhone bellen zonder dat je identiteit herkenbaar is. Maar de app biedt meer.

 

 

Meest gezochte criminelen

Je kunt na het downloaden van de app Anoniem via de tab ‘Wanted’ een overzicht vinden van de meest gezochte criminelen. Bij deze app zal er niet naar je locatie worden gevraagd. Logisch, want je wilt immers anoniem blijven. De meest recent gezochte criminelen komen automatisch bovenaan te staan.

Aard van het misdrijf

Bij elke gezochte misdadiger kun je kennisnemen van de aard van het misdrijf. Ook wordt er een korte toelichting gegeven met een foto en een datum. Je kunt na het selecteren van een crimineel de optie horizontaal vegen gebruiken. En aan de onderzijde van de afbeelding kun je de tekst uittrekken. Via de centrale tab ‘M’. heb je nog de mogelijkheid om te kijken welke misdrijven opgelost zijn.

 

Overvallen anoniem melden

Via de tab ‘Overvallen’ en ‘Melden’ kun je rechtstreeks naar het telefoonnummer, waarop je anoniem de misdaad kunt melden. Daarbij zal je telefoonnummer niet te zien zijn. Er zal evenmin naar je naam gevraagd worden en het telefoongesprek wordt  niet opgenomen.

De gratis app Anoniem is zeker interessant als je geïnteresseerd bent in misdaad. En natuurlijk als jij je burgerplicht wilt vervullen om misdaden te melden. In dit geval dus anoniem.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.