Zo gebruik je 3D Touch in Facebook Messenger-gesprekken
Erwin Vogelaar
Messenger

Messenger

Gratis

Facebook Messenger heeft een update gekregen, waardoor het nu mogelijk is om 3D Touch in gesprekken te gebruiken. Zo kun je allerlei dingen bekijken voordat je ze opent.

Messenger 3D Touch

Al eind vorig jaar heeft Facebook Messenger 3D Touch toegevoegd aan het icoontje van de app. Op deze manier is het mogelijk om vanuit je homescreen acties uit te voeren, zoals een chatgesprek starten met je favoriete chatvrienden. Nu worden de 3D Touch-functies uitgebreid naar de gesprekken in de app zelf. Op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus kunnen gebruikers nu alvast spieken bij links, afbeeldingen en meer.

messenger 3d touch

Het idee van de update is dat je in je chatgesprekken een voorbeeld kunt weergeven van elk linkje, contact, conversatie, foto, video, sticker en locatie dat naar je gestuurd wordt. Hierdoor kun je de inhoud alvast bekijken zonder dat je de gestuurde dingen daadwerkelijk opent. In de Engelse versie van de app krijgt de functie de leuke naam Peek and Pop, terwijl de Nederlandse versie het bij voorbeelden houdt.

In eerder verschenen updates is het onder andere mogelijk geworden om razendsnel van account te wisselen. In het profieltabblad van de app staat een knop om een ander account te kiezen en je kunt accounts toevoegen door op het plusje te drukken. Ideaal voor families of mensen die meerdere accounts beheren. Vorige maand heeft Facebook Messenger tevens een make-over gekregen, waardoor het design wat meer op een inbox lijkt.

Facebook Messenger downloaden

De nieuwste versie van Facebook Messenger is nu gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 109MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 7 nodig om de app te kunnen draaien.

Messenger

Facebook, Inc.

9 (265 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.